Longpunt Assen: Positieve gezondheid; een andere kijk op zorg

Wat zal de nabije toekomst ons brengen? Misschien wel een hele andere kijk op gezondheid? Dr. Fred Molenhuis van Zorgbelang Drenthe neemt u mee in een andere manier van denken: Positieve gezondheid!

Longpunt Assen vindt plaats op 18 maart om 14.00 uur in dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 te Assen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!
Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen en de spreker in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.

Foto © Aangeleverde foto

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.