Lokale artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe

Het Bevrijdingsfestival telt 5 mei maar liefst drieëntwintig bands en singer-songwriters uit Drenthe. Zij schitteren naast de landelijk bekende headliners op het gratis toegankelijke festival aan de Baggelhuizerplas in Assen. 

Foto ©
K&C/Sijtze Veldema

De symfonische metalband Blackbriar uit Assen staat zelfs op het hoofdpodium. Deze band nam in april nog een YouTube Award in ontvangst, omdat ze ruim honderdduizend abonnees op hun kanaal hebben. De vijfkoppige band is bezig met een nieuwe cd en gaat na de zomer op tournee met de metalband Epica.

De bands Sorry John en The Heck zijn bevestigd voor de Sena Performers stage. Zij hebben afgelopen jaar het Hit the North traject succesvol afgerond met een spetterend optreden op Eurosonic.

Lokale helden
De meeste Drentse acts zijn te vinden op de Heroes-stage van het Bevrijdingsfestival. Dit podium, gecreëerd voor aanstormend talent, heeft een plaats gereserveerd voor onder andere Sendeep, Libomodo, The Roosterz, Jason Staal, Hannah Mae en RemQ.
Op de dancestage staan vijf Drentse dj’s. Zowel Sheriff, Brent Electric, Thyrza, D-Brax als Mitchel King wisten een podiumplaats te bemachtigen, dankzij deelname aan de Freedom Dance Battle of Kunstbende.

Hit the North talenten
De Bevrijdingsfestivals in Friesland, Groningen en Drenthe presenteren samen de nieuwe lichting Hit the North-acts. Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPGroningen, K&C en Into the Great Wide Open.
De Drentse Hit the North acts treden op in Groningen en Leeuwarden. In Assen staan de bands Small Town Bandits en Meadowlake uit Groningen en de Friese band Lester Blackfield.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.