Locatiedirecteur Salland vertrekt bij CS Vincent van Gogh

Philip Messak, directeur van de vmbo-locatie Salland van CS Vincent van Gogh in Assen, neemt na 10 jaar afscheid van de school. Hij wordt per 01 september voorzitter van College van Bestuur van de Bisschop Möller Stichting (BMS) in Leeuwarden.

Foto © Aangeleverde foto

De BMS ondersteunt en beheert 31 katholieke basisscholen en één algemeen bijzondere school in de provincie Friesland. Philip Messak wordt binnen de BMS verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de stichting en geeft tevens leiding aan alle schooldirecteuren en de staf. Philip Messak heeft veel ervaring met vernieuwing van onderwijsconcepten, organisatiebrede vraagstukken en veranderprocessen waarbij ondernemerschap, maatschappelijk bewustzijn en eigenaarschap bij leerlingen belangrijke drijfveren zijn. Zo is hij bijvoorbeeld op Salland nauw betrokken geweest bij de invoering van de module Aviation, waarbij leerlingen onder leiding van een docent zelf een luchtwaardig vliegtuig bouwen. Philip: ‘Dit is voor leerlingen een geweldige manier om in de praktijk te leren en te werken aan iets dat tot de verbeelding spreekt. Theorie en praktijk sluiten bij elkaar aan, onderwijs en ondernemers vinden elkaar en leerlingen werken gemotiveerd samen een mooi en spannend project!’
Daarnaast heeft Philip de afgelopen jaren ook hard gewerkt aan de onderwijsontwikkeling binnen de locatie: ‘De krapte op de arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen en krimp in de regio, dwingt het onderwijs na te denken over het onderwijsaanbod. Dit vind ik zeer interessante vraagstukken om samen met leerlingen, ouders, docenten en ondernemers aan te werken. Dat speelt hier in Assen, maar ook in mijn nieuwe werkkring is dat aan de orde. Het vraagt van ons allen de bereidheid om hogere belangen te willen dienen en dat betekent dat je over je eigen schoolbelang heet moet kunnen kijken. Mijn persoonlijke missie is om vanuit dienstbaarheid mezelf en anderen te verbinden en te inspireren om regie te nemen in het leven.’
Voorzitter College van Bestuur van CS Vincent van Gogh Alice Vellinga feliciteert Philip van harte met zijn benoeming. Alice: ‘Philip heeft als inspirerend schoolleider de locatie Salland verder ontwikkeld in de richting van wat wij op school belangrijk vinden, namelijk leren leren en vooral ook leren leven. Philip heeft hier op bevlogen wijze invulling aan gegeven en Salland als een veilige en goede onderwijslocatie op de kaart gezet’.

Op 25 juni neemt Philip Messak op de locatie Salland tussen 16.00 en 18.00 uur afscheid van zijn Drentse werkkring om na de zomervakantie aan de slag te gaan in Friesland.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.