Menu Sluiten

Locatie Quintus organiseert Gymnasiummiddag

Op woensdag 15 januari a.s. organiseert de locatie Quintus van het Dr. Nassau College een informatiemiddag over het gymnasium voor leerlingen van groep 8.

Het gymnasium is een opleiding voor leerlingen (met vwo-advies) die van huis uit nieuwsgierig zijn, graag uitgedaagd worden en de wereld willen onderzoeken, die van tóen en die van nú. Van 14.30 uur tot 17.00 uur vertellen wij leerlingen die geïnteresseerd zijn in het gymnasium hoe het er bij ons aan toe gaat.

Foto (c) Aangeleverde foto

Voor wie is het gymnasium?
Het gymnasium is bij uitstek geschikt voor groep 8 leerlingen:
die een brede belangstelling hebben;
die geïnteresseerd zijn in de samenhang in de wereld;
die nader kennis willen maken met én zich willen verdiepen in de Griekse en Romeinse cultuur; die beschikken over een analytisch denkvermogen.

Wat leer je op het gymnasium?
In de eerste klas krijg je gymnasiale vorming, waarin ook een begin wordt gemaakt met de klassieke talen Latijn en (een klein beetje) Grieks. In de tweede en derde klas komt de nadruk veel meer op deze klassieke talen te liggen. Na de derde klas kun je kiezen met welke taal je verder wilt gaan. Als je uiteindelijk examen doet in een of beide klassieke talen (en dit haalt) leidt dit tot het gymnasiumdiploma. 

Hoe lang duurt het gymnasium?
Het gymnasium bestaat, net als het atheneum, uit twee fasen: de eerste en de tweede fase. Beide fasen duren drie jaar. Na het gymnasium kun je verder studeren aan de universiteit.

Informatie voor ouders/verzorgers
Ook organiseren wij een informatiemoment voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen. Van 16.30 uur tot 17.00 uur geven wij informatie over ons gymnasium.

Nog even op een rijtje
wat: Gymnasiummiddag
waar: locatie Quintus van het Dr. Nassau College, 1e verdieping
wanneer: woensdag 15 januari 2020 van 14.30 – 17.00 uur voor leerlingen groep 8
woensdag 15 januari 2020 van 16.30 – 17.00 uur voor ouders/verzorgers groep 8