Menu Sluiten

Lisa uit Duitsland zoekt een warm thuis in Assen

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Lisa uit Duitsland die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Assen. Voor Lisa zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Lisa uit Duitsland Foto © Travel Active

Uitwisseling naar Nederland

Lisa doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Lisa?

De 16-jarige Lisa uit Duitsland is een leergierige meid met een passie voor tuinieren. Haar droom is om later een eigen café te beginnen met een plantenwinkel. Daarnaast is de behulpzame Lisa vrijwilliger bij het Rode Kruis en volgt ze zelfverdedigingslessen. Ze wil graag vier talen vloeiend kunnen spreken, waarbij de Nederlandse taal bovenaan haar lijstje staat. “Ik denk dat er geen betere manier is om Nederlands te leren door te ervaren hoe het Nederlandse leven er thuis en op school aan toe gaat!” Leer Lisa beter kennen! Bekijk haar profiel op onze website van Travel Active.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.