Lions organiseert duurzaamheidsfestival ‘De Smaak van Groen’

Op woensdag 31 oktober 2018 organiseert de Lions Assen Drentsche Aa het duurzaamheidsfestival ‘De Smaak van Groen’ in het Duurzaamheidscentrum Assen. Een avond voor buurtverenigingen, serviceclubs en bewoners uit Assen die aan de slag willen met duurzaamheid. Het festival biedt informatie, producten en slimme huis-tuin-en keukentips waarmee je direct aan de slag kunt in eigen woning, buurt of club. Zonder dat dit financiële investeringen hoeft te vergen.

Tijdens het festival staan vier thema’s centraal: duurzame energie, voedsel & natuur, producten & afval en vervoer. Naast inspirerende presentaties van o.a. Dr. Carina Wiekens (lector en oprichter van de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag van de Hanzehogeschool Groningen) en Femke Adriaens (beleidsspecialist duurzaamheid van de gemeente Assen) kent het festival ook huiskamers waar je binnen kunt lopen. Hier kun je in gesprek gaan met deelnemers van lokale initiatieven en organisaties of deelnemen aan een workshop.

Foto © http://lions-assen-drentsche-aa.nl/

Thema ‘Groen’
Ieder bestuursjaar van de Lions staat in het teken van een thema. Dit jaar is het thema ‘Groen’. Derk Siebbeles, voorzitter van de Lionsclub: “Lions Assen Drentsche Aa huisvest zich midden in de groene natuur van de Drentsche Aa. Daarnaast is vergroening/duurzaamheid een onderwerp dat niet meer weg te denken is uit de maatschappij en waar ook wij graag een steentje aan bijdragen. We willen niet alleen onze eigen club enthousiasmeren en inspireren om bewust duurzaam te leven, maar ook andere serviceclubs en buurtverenigingen. Het duurzaamheidsfestival is hier een mooie activiteit voor.

De Lions Assen Drentsche Aa
De Lionsclub Assen Drentsche Aa organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen. Dit doen ze door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Meer informatie & aanmelden
Het duurzaamheidsfestival start om 18.30 uur in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Op www.deorganisatoren.nl/desmaakvangroen leest u het volledige programma en kunt u zich aanmelden voor deze avond.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.