Menu Sluiten

Levensboek van 87-jarige Assenaar af en gepresenteerd

Het levensboek van de 87-jarige mevrouw Potharst-Zwarteveen is af en wordt vandaag aan haar gepresenteerd. Het boek is geschreven door Ben Trip van Humanitas en vertelt haar levensgeschiedenis.

Foto © Eigen foto

Een levensboek vertelt het verhaal van een persoon. Dit kunnen grote, kleine, vreugdevolle en verdrietige gebeurtenissen zijn, maar het kan ook het levensverhaal van een persoon vertellen. Het maken van een levensboek is een initiatief van Humanitas en wordt steeds vaker aangeboden.

Levensgeschiedenis

Het levensboek van mevrouw Potharst-Zwarteveen is geschreven door Ben Trip. Een halfjaar lang kwam hij wekelijks bij mevrouw Potharst-Zwarteveen over de vloer. Het boek vertelt haar hele levensgeschiedenis, van geboorte tot nu.

Trip: “Mevrouw Potharst heeft een rijk en interessant leven geleid, het was heel leuk om samen met haar foto’s te bekijken en herinneringen op te halen. Het maken van haar levensboek was uitdagend en we hebben er samen veel plezier aan beleefd.” 

Blijvende herinnering

Dochter Thea Potharst is blij met de ‘blijvende herinnering’ aan haar moeder. “Werken aan een levensboek laat zien hoe rijk je leven is. Mijn moeder heeft een heel actief leven geleid. De afgelopen jaren heeft ze wat tegenslag gehad, en het maken van dit boek heeft haar zoveel plezier gegeven.” Ook mevrouw Potharst-Zwarteveen moest hard aan de bak voor het boek. Na een sessie met Trip kreeg ze vaak ‘huiswerk’ voor de volgende keer. Dan moest ze bijvoorbeeld plaatsen en jaartallen bij foto’s zoeken.

Vanmiddag wordt het levensboek aangeboden aan mevrouw Potharst-Zwarteveen, in aanwezigheid van familie, de auteur en medewerkers van Vaart Welzijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.