Menu Sluiten

Leerlingen Vincent van Gogh zetten zich in voor de voedselbank

Een volle boodschappentas mee naar school en met schoolspullen terug naar huis: leerlingen van CS Vincent van Gogh locatie Lariks zetten zich, ondanks de lockdown, in voor de voedselbank. 

Foto © CS Vincent van Gogh 

De school had in de week voor de kerstvakantie grootse plannen zoals een foute kersttruien dag, een kerstviering en een inzameling voor de voedselbank. Maar door de lockdown leek alles in het water te vallen. Toch vindt de middelbare school het belangrijk om juist in deze tijd aandacht te hebben voor elkaar en het jaar goed af te sluiten. Daarom is besloten om de actie voor de voedselbank gewoon door te laten gaan. 

Aan elkaar denken

“De lockdown kwam zo abrupt, dat veel leerlingen nog spullen in hun kluisjes hadden liggen zoals gymkleren en boeken. De leerlingen moesten toch nog naar school komen om hun spullen op te halen”, vertelt gymdocent Christel de Jong. Daarom is aan leerlingen gevraagd om een volle zak met eten mee te nemen voor de voedselbank, die in te leveren en weer naar huis te gaan met een tas vol boeken. “Juist nu het lockdown is, is het nog meer nodig om aan elkaar te denken.”

De Jong zit samen met andere docenten klaar om de tassen vol eten van de leerlingen in ontvangst te nemen. Sommige leerlingen komen met hele kerstpakketten aan gevuld met van alles en nog wat. Zo zijn er al verschillende dozen gevuld die naar de voedselbank gaan.

Leren leven

De middelbare school heeft de actie opgezet omdat ze een kerstboodschap willen meegeven aan de leerlingen: Leren Leven. “Steeds meer mensen in Nederland zijn afhankelijk van de voedselbank. Wij willen graag omkijken naar een ander, die het minder goed heeft. Maar ook willen wij bewustzijn creëren bij onze leerlingen. Dat ze beseffen hoe goed zij het hebben en dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.”

Naast de actie voor de voedselbank gaat ook de foute kersttruien dag op donderdag gewoon door, maar dan online. Leerlingen kunnen een foto maken in de foutste kersttrui en die online posten. De winnaar krijgt toch een mooie prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.