Menu Sluiten

Leerlingen Dr. Nassau College locatie Quintus steunen goede doelen

Leerlingen van de eerste drie leerjaren laten goede doelen profiteren van hun werk, dat is waar de Fancy Fair op locatie Quintus om draait. Iedereen is op vrijdagmorgen 20 december tussen 9.00 en 11.00 uur van harte welkom om de Fancy Fair te bezoeken. 

Foto (c) Aangeleverde foto

De leerlingen en de docenten van de eerste drie leerjaren hebben de organisatie van de Fancy Fair helemaal zelf in handen. Het organiseren van een Fancy Fair past in de visie en in de traditie van de school dat leerlingen zich bewust worden van het feit dat er heel wat mensen zijn die het minder goed hebben dan zij.  

Omdat de school kleinschalig georganiseerd is, kiezen de leerlingen van de afdelingen zelf de goede doelen uit. Ook dit jaar zijn de doelen weer heel divers:
-De eerste en tweede klassen van de havo zetten zich in voor Kika. Kika financiert onderzoeken naar kinderkanker om de behandelingen te verbeteren: www.kika.nl. De derde klassen van de havo organiseren allerlei acties voor Serious Request Life Line / Rode Kruis. Drie DJ-teams zetten mensenhandel op de kaart door van Zeeland naar Groningen te lopen. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. https://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request/.
-Leerlingen van Atheneum klas een hebben tijdens een gastles bij het vak Burgerschap informatie gekregen over Unicef. Zij hebben daarom besloten om de opbrengst van de Fancy Fair te doneren aan Unicef omdat zij zich aangesproken voelen door het doel van Unicef dat luidt: ‘Unicef gunt alle kinderen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen’. Een mooi streven waar onze leerlingen zich graag voor inzetten. www.unicef.nl.
-De tweede en derde klassen van het Atheneum ondersteunen Alpe d’Huzes en dan vooral team 3 Little Birds. Dit team bestaat uit familieleden en vrienden van een 14-jarige schoolgenoot die aan het begin van dit schooljaar de diagnose botkanker heeft gekregen. Onze leerlingen sluiten zich dan ook van harte aan bij het motto ‘opgeven is geen optie’. www.opgevenisgeenoptie.nl.
-De gymnasiumklassen hebben stichting Hartekind als goed doel gekozen. Ieder jaar worden in Nederland vijftienhonderd kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. De afgelopen 50 jaar zijn er geweldige stappen in de behandeling gezet. Maar er is nog veel werk te verzetten voordat kinderen met een aangeboren hartafwijking een normaal en gezond leven kunnen leiden. Onze gymnasium leerlingen dragen hieraan graag hun steentje bij. www.stichtinghartekind.nl.
Nog even op een rijtje
wat: Fancy Fair
waar: locatie Quintus van het Dr. Nassau College, in de aula en op de 1e en 2e verdieping
wanneer: vrijdag 20 december van 9.00 – 11.00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.