Menu Sluiten

Ledenvereniging geeft online webinars over afvallen en eenzaamheid

Een fit en vitaal lijf zorgt ervoor dat je langer gezond blijft. Zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Icare ledenvereniging helpt daarbij. Met ledenvoordeel, tips én adviezen. Bijvoorbeeld tijdens ledenbijeenkomsten. Omdat fysieke bijeenkomsten vanwege corona niet door kunnen gaan, houdt de ledenvereniging online evenementen in de vorm van webinars.

Zo geeft ledenadviseur en eenzaamheidsdeskundige Emmy Nuberg op 24 september om 14.00 uur het webinar ‘Je bent niet alleen’: over eenzaamheid en wat je eraan kunt doen. Op dinsdag 29 september geeft gewichtscoach Mieke Kosters van Skinnyminds om 19.00 uur het webinar ‘Geen dieet, toch slank’. Iedereen kan meedoen met de inspirerende webinars, die gratis te volgen zijn op pc, laptop, tablet of smartphone.

Ledenadviseur en eenzaamheidsdeskundige Emmy Nuberg Foto (c) Icare Ledenvereniging

Webinar ‘Je bent niet alleen’ 24 september
Een verhuizing, pensioen of een andere verandering in het leven kan zorgen dat je je vaker alleen voelt. Niets om voor te schamen. Sterker nog, er is wat aan te doen! In twee webinars geeft ledenadviseur en eenzaamheidsdeskundige Emmy Nuberg tips over hoe men zich minder eenzaam kan voelen. In het eerste webinar (donderdag 24 september 14.00 uur) laat zij zien wat eenzaamheid eigenlijk is. Hoe word je eenzaam? En wat doet eenzaamheid met je? In het tweede webinar (5 november 19.00 uur) vertelt Emmy wat je eraan kunt doen: hoe je contact met andere mensen maakt, bijvoorbeeld op internet.

Webinar ‘Geen dieet, toch slank’ 29 september
Een paar kilo afvallen met een dieet lukt de meeste mensen wel. Maar hoe zorg je ervoor dat die kilo’s echt wegblijven? Geen dieet volgen, is het antwoord van gewichtscoach Mieke Kosters van Skinnyminds. Pas je gedrag aan! Meer inzichten en tips geeft zij tijdens het online webinar ‘Geen dieet toch slank’ op dinsdag 29 september om 19.00 uur. Mieke legt uit dat je echt niet hoeft ‘af te zien’ of honger te lijden. Met haar methode Skinnyminds ga je van véél eten naar genieten van het allerlekkerst. Al twaalf jaar helpt Mieke Kosters hiermee mensen met succes om af te vallen en fit te worden en blijven. Zij heeft hierover acht boeken geschreven, waaronder de bestseller ‘Skinnyminds’.

Gewichtscoach Mieke Kosters Foto (c) Icare Ledenvereniging

Stamtafel
De webinars zijn eenvoudig te volgen via Stamtafel, de veilige online ontmoetingsplek van de ledenvereniging. Natuurlijk hebben de kijkers volop ruimte om vragen te stellen, tijdens en na het webinar. Aanmelden voor en meedoen aan het webinar kan via ledenvereniging.nl/webinars.

Meet-up met Eric Corton
Na de webinars van Emmy Nuberg op 24 september en Mieke Kosters op 29 september verzorgen wijkverpleegkundige dementie Tineke van den Berg van Icare en trainer Jos van der Deure van Alzheimer Nederland op 1 oktober het webinar ‘Zorgen voor een naaste’ over omgaan met mensen met dementie. Op 6 oktober vindt de eerste online meet-up ‘Moeder aan de lijn’ plaats onder leiding van presentator Eric Corton. Deze meet-up gaat over de balans tussen werk en mantelzorg. Alle informatie over de webinars is te vinden op ledenvereniging.nl/webinars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.