Menu Sluiten

Ledenvereniging geeft online bijeenkomsten over dementie en mantelzorg

In gesprek met Erik Corton en mantelzorgers

Een fit en vitaal lijf zorgt ervoor dat je langer gezond blijft. Zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Icare Ledenvereniging helpt daarbij. Met ledenvoordeel, tips én adviezen. Bijvoorbeeld tijdens ledenbijeenkomsten. Omdat fysieke bijeenkomsten vanwege corona niet door kunnen gaan, houdt de ledenvereniging online evenementen.

Zo geven wijkverpleegkundige dementie Tineke van den Berg van Icare en trainer/voorlichter Jos van der Deure van Alzheimer Nederland op donderdag 1 oktober om 10.00 uur het webinar ‘Zorgen voor een naaste’ over omgaan met dementie. Op dinsdag 6 en donderdag 22 oktober geeft Eric Corton, bekend van televisie en de theatervoorstelling ‘Ma’, een online meet-up over werk en mantelzorg aan de hand van de documentaire ‘Moeder aan de lijn’. Iedereen kan meedoen aan deze inspirerende online events, die gratis te volgen zijn op pc, laptop, tablet of smartphone.

Foto (c) Icare Ledenvereniging

Webinar ‘Zorgen voor een naaste’ (1 oktober)

Misschien wel het moeilijkste dat je kunt meemaken: een naaste zien veranderen door dementie. Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen? In het webinar ‘Zorgen voor een naaste’ op donderdag 1 oktober om 10.00 uur geven wijkverpleegkundige dementie Tineke van den Berg van Icare en trainer/voorlichter Jos van der Deure van Alzheimer Nederland een steuntje in de rug met tips en adviezen. Tijdens het webinar vertellen zij over de vormen van dementie, signalen, over de rol van een casemanager, het stellen van een diagnose en over thuis kunnen blijven wonen met dementie. Het webinar is eenvoudig te volgen via Stamtafel, de veilige online ontmoetingsplek van de ledenvereniging. Natuurlijk hebben kijkers volop ruimte om vragen te stellen, tijdens en na het webinar. Aanmelden voor en meedoen aan het webinar kan via ledenvereniging.nl/webinars.

Online meet-up ‘Werk en mantelzorg, hoe houd je de balans?’ met Eric Corton (6 en 22 oktober)

De online meet-up ‘Moeder aan de lijn’ is voor iedereen die voor iemand zorgt, of daar een keer mee te maken krijgt. Onder leiding van Eric Corton, bekend van televisie en de theatervoorstelling ‘Ma’, bekijk de deelnemers fragmenten uit de documentaire ‘Moeder aan de lijn’ en gaat men met andere mantelzorgers in gesprek. Wat betekent het om voor iemand te zorgen? Of het nou je moeder, man, broer, dochter of buurvrouw is. Hoe groot is de impact, bijvoorbeeld op het werk? De meet-up wordt twee keer aangeboden: op dinsdag 6 oktober om 14.00 uur en op donderdag 22 oktober om 19.00 uur. Meedoen gaat eenvoudig online via Zoom. Er is per meet-up plaats voor maximaal tachtig deelnemers. Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/webinars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.