Menu Sluiten

Ledenvereniging brengt mensen met elkaar in contact tijdens coronacrisis

Corona heeft ons leven veranderd. Icare Ledenvereniging helpt graag in deze moeilijke tijden. Met gemak thuis, een luisterend oor én door mensen met elkaar in contact te brengen. Nu de overheid contact met grote groepen mensen afraadt, zijn er online mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven. Daarvoor biedt de ledenvereniging de digitale Stamtafel aan.

Foto (c) Eigen collectie

Op de Stamtafel kan iedereen via groepstafels met elkaar praten over de gevolgen van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Mensen kunnen hier ervaringen delen over corona en hoe het is om zelf corona te hebben, tips geven om thuisisolatie tóch leuk te maken en contact leggen met anderen. Ook is het mogelijk zelf een groepstafel te maken. Met mensen die men zelf uitnodigt. Zoals een zoon die voor zijn broers en zussen een tafel aanmaakt om online in contact te blijven met hun vader of moeder. Via de Stamtafel kunnen mensen met elkaar beeldbellen, foto’s delen of gewoon een praatje maken. Iedereen, zowel leden als niet-leden, kunnen zich aanmelden voor de Stamtafel via ledenvereniging.nl/stamtafel. Stamtafel komt deze week ook beschikbaar als app via Android.

Gemak en ontspanning thuis
Icare Ledenvereniging biedt producten en diensten die helpen veilig, gezond, fit en plezierig te leven in elke levensfase. Met meer dan 310.000 huishoudens die lid zijn kan dat in veel gevallen gratis of met korting. Die producten en diensten bieden juist in deze tijd van het coronavirus gemak en ontspanning, ook nu veel mensen aan huis zijn gekluisterd. Denk aan maaltijdvoorziening aan huis, online programma’s waarmee je mentaal en fysiek fit blijft, matrasreiniging, telefonische hulp van een ledenadviseur en vervangende mantelzorg. De producten en diensten die juist nu kunnen helpen zijn te vinden op ledenvereniging.nl/corona.

Beeldbellen met ledenadviseur
Vanwege het coronavirus zijn alle evenementen en bijeenkomsten van de ledenvereniging tot 30 april geannuleerd of vinden op een later moment plaats. Zo gaat de bijeenkomst Vitali-tijd in Hoogeveen op 16 april niet door en ook het bezoek van de ledenvereniging aan Bachs Matthäus-Passion op 12 april en Händels Messiah Passion op 13 april in het Concert Gebouw in Amsterdam is geannuleerd. Alle huisbezoeken van de ledenadviseurs van de ledenvereniging zijn tot eind april opgeschort. Een nieuwe afspraak wordt ingepland. Wel kan men via (beeld)bellen contact hebben met de ledenadviseur.

Richtlijnen RIVM
Leden die gebruik willen maken van een product of dienst van de ledenvereniging kunnen dit zoals gebruikelijk regelen door contact op te nemen met de ledenvereniging. De leverancier van elk product of dienst volgt de richtlijn van het RIVM en bepaalt aan de hand daarvan of de service wel of niet wordt verleend. De ledenvereniging wil de risico’s op verspreiding van het virus zo klein mogelijk houden en volgt informatie van het RIVM nauwlettend. Houd berichtgeving van de ledenvereniging in de gaten voor eventuele nieuwe maatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.