Menu Sluiten

Landschapsfietstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold

In het Nationaal Park Drents Friese Wold en omgeving is te zien hoe mens en natuur al eeuwen samen het landschap vormen. Ontdek de bossen, de heiden, de veentjes en de zandverstuivingen op de fiets met de gids van Staatsbosbeheer. 

Foto (c) Aangeleverde foto

Je komt o.a. langs een middeleeuws esdorp met zijn brink, essen en hooilanden, een potstal van een schaapskudde en een 19e eeuwse kolonie voor arme mensen uit de stad. Je hoort hoe rond 1900 zand en heide werden bebost en we nu weer bomen kappen voor de biodiversiteit. In Oude Willem zie je hoe landbouwgrond terug wordt gegeven aan de natuur en de beken weer gaan meanderen zoals vroeger. Veentjes met veel bijzondere planten en dieren worden ingebed in een afwisselend open en gesloten landschap op weg naar een nieuwe wildernis met veel variatie in planten- en dierensoorten.

De dagtocht start om 10.00 uur in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha met een korte presentatie met koffie en koek. Onderweg kan op een overdekte plek de zelf meegebrachte lunch genuttigd worden. Wij zorgen voor melk en karnemelk. In de middag is er nog een stop waar koffie wordt aangeboden. Einde van de fietstocht plm. 16.30.

Informatie in het kort

Datum: zondag 20 september

Tijden: 10.00-16.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Tips: Eigen fiets mee, zelf uw lunch meenemen, de rit is ongeveer 45 km

Kosten: € 17.50

Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.