Menu Sluiten

Landgoed Valkenstijn geteisterd door vernielingen

Sterk moesten ze zeker zijn. De daders die afgelopen weekend vernielingen hebben aangebracht bij landgoed Valkenstijn in Assen-Oost. Het is niet de eerste keer dat het park te maken heeft met verwoestingen. In 2020 kampte het landgoed ook al meerdere keren met vernielzucht. 

Onder andere een bankje werd uit de grond getrokken

Foto © Landgoed Valkenstijn

Volgens Paul Herwig, voorzitter van stichting landgoed Valkenstijn, moeten de vernielingen zaterdagvond na 19:00 uur zijn aangebracht: “Daarvoor zijn er nog mensen door het park wezen wandelend. Er was niks aan de hand. De daders moeten erg sterk zijn geweest of met een grote groep. Want zelfs de prullenbak die met beton verzwaard is, is in de gracht gegooid.” Daarnaast is er ook nog een bank met betonvoeten uit de grond getrokken. En is een informatiebord uit de grond gerukt.

Boos en geschrokken 

“We zijn vooral boos en geschrokken. We werken zo hard met onze vrijwilligers om het landgoed in zo’n mooi mogelijk staat te houden. We hebben aangifte bij de politie gedaan. Verder zijn we druk bezig met het opruimen van de vernielingen die zijn aangebracht.” Er hangen wel camera’s op het landgoed. Die hangen bij de dierenweide waar ook de buurtschuur staat. Daarnaast wil de stichting een oogje in het zeil houden op de dieren. Deze moeten niet lastig gevallen worden. Alleen is daar niks op te zien.

Dit jaar hebben er al meerdere vernielingen plaatst gevonden in Assen. Vorige week was het raak bij Amateur Tuinders Vereniging (ATV) Oranjebond in Assen. Ook de Kynologenclub Assen, het Anne Frankpark en de bijen vereniging hadden last van vernielingen in 2022.