Menu Sluiten

Kunstenaars presenteren werk na artist in residence periode

Ze werkten alle drie een maand binnen het artist in residence programma Push/Pull/Present en kunnen eindelijk hun proces en de kunstwerken die ze in Leipzig, Murcia en Rotterdam hebben gemaakt presenteren. In de tentoonstelling Moving Mountains in Centrum Beeldende Kunst Emmen bieden Loes Heebink uit Kolderveen, Esther Schlebos uit Buinerveen en Gejan Stol uit Assen de bezoekers tekeningen, schilderijen, installaties en videoproducties.

De tentoonstelling is vanaf 5 juni tot 11 september na reservering te bezoeken.

Fotocredits: K&C

De drie professionele Drentse kunstenaars hebben in coronatijd, met een financiële vergoeding, mogen werken aan nieuw werk in een stedelijke omgeving die totaal anders is dan Drenthe. ‘Een cadeau’, zegt Loes Heebink die tijdens haar werkperiode in een voormalige katoenspinnerij in Leipzig verbleef. Loes heeft veel gehad aan de coaching op locatie en heeft inspirerende kunstenaars van over de hele wereld ontmoet. ‘Ik heb er vooral geleerd te schiften, mijn veelheid aan plannen los te laten en nog sterker te focussen’. Dit resulteert in poëtisch autonoom werk.

Esther Schlebos was de gehele maand december in Murcia in Spanje. Dankzij het prachtige weer kon ze ook buiten werken, waar ze werd geraakt door de specifieke okers en roden in de rotsen van de Spaanse bergen. Ze leerde er losser te werken en gaat in oktober weer terug om de mogelijkheden van een tentoonstelling te bespreken in Fundacion Pedro Cano.

Gejan Stol was dichter bij huis. Zij was te gast in Het Wilde Weten in Rotterdam. In een studio in het centrum van de stad, ontdekte zij de stad in coronatijd. Tijdens haar ontdekkingstochten per fiets, onderzocht ze haar verhouding tot hoge gebouwen.
Ook Gejan gaat later dit terug naar Rotterdam om een presentatie van haar werk te houden voor het publiek.

Moving Mountains toont drie kunstenaars die bergen verzetten gedurende coronatijd en door het project Push/Pull/Present inspiratie opdeden en hun netwerk konden uitbreiden, leerden focussen en een plek bracht om naar terug te keren.
De expositie Push/Pull/Present en de artist in residences konden gerealiseerd worden dankzij het programma Noordenaars en financiële steun van het Mondriaanfonds. De tentoonstelling kan tot 11 juli bezocht worden in CBK Emmen. Er moet van tevoren gereserveerd worden. Dit kan op de website www.cbkemmen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.