Menu Sluiten

Kruising Sacharovweg – Stoepveldsingel veiliger voor fietsen en voetgangers

Vanaf maandag 24 augustus wordt in de wijk Marsdijk de kruising Andrej Sacharovweg – Stoepveldsingel veiliger gemaakt. Er komen vluchtheuvels, zodat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken. Omwonenden hebben een brief over de werkzaamheden ontvangen.

Snelheidsbeperking     De vluchtheuvels zorgen er bovendien voor, dat de snelheid van het verkeer op de Andrej Sacharovweg beperkt wordt. De maatregel is een van de eerste projecten om de fietsroutes in Assen veiliger en comfortabeler te maken.

Veiliger oversteek     Fietsers en voetgangers vinden de oversteek bij de Stoepveldsingel en Overstoep onveilig. Het autoverkeer op de Andrej Sacharovweg is drukker geworden en rijdt soms harder dan is toegestaan. Met de aanleg van de vluchtheuvels kunnen voetgangers en fietsers in twee fasen oversteken. Ook de in- en uitstappers bij de bushalte hebben daar belang bij. De oversteek wordt daardoor veiliger en makkelijker. En het autoverkeer kan door de “slinger in de weg” minder hard rijden.

Resultaat enquête     De rijbaan wordt in oostelijke richting met 3 m verbreed; daar is de meeste ruimte. De bushalte blijft dicht bij de kruising gehandhaafd. Bij de halte wordt een fietsenstalling aangelegd. Bij de enquête fietsverkeer die in het voorjaar is gehouden onder het stadspanel, is deze kruising als een van de knelpunten genoemd. Gemeente Assen en Provincie Drenthe financieren het werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.