Kruidenwandeling en -proeverij

Veel kruiden zijn eetbaar en bevatten zelfs stoffen die goed zijn voor de gezondheid, maar welke delen kun je gebruiken?  We ruiken, proeven, zien, voelen en ervaren het allemaal op zaterdag 4 mei. Er gaat een wereld voor je open, wanneer je de kruiden in je eigen omgeving gaat herkennen en waarderen. Echt een Buitengewone Belevenis…

Foto ©
Ineke van Os

Tijdens een ontspannen wandeling in de omgeving van het Buitencentrum leert de gids van Staatsbosbeheer je van alles over de eetbare wilde planten die we onderweg tegen komen. Je ontdekt welke planten je kunt eten en op welke manier je ze kan verwerken in de keuken. Een wandeling door de natuur zal nooit meer hetzelfde zijn: overal onder je voeten groeit en bloeit voedsel! Natuurlijk gaan we na de wandeling samen aan de slag om een aantal kruiden te verwerken in eenvoudige, smakelijke gerechtjes.

Kruiden en geneeskrachtige planten groeien letterlijk overal! Je vindt ze in tuinen en parken, langs oevers en fietspaden, aan de kant van de snelweg, op bouwgrond en tussen stoeptegels. In natuurgebieden als Nationaal Park Drents-Friese Wold komen ze volop voor en kun je er redelijk zeker van zijn dat de kruiden schoon zijn en geschikt om te gebruiken voor consumptie.

Datum: zaterdag 4 mei 2018

Tijd: 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold

Kosten: € 15,00 per persoon

Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.