Krokuswandelingen Landgoed Overcingel Assen

Kom op zaterdag 23 februari om 10.30 uur de bloeiende krokussen bewonderen op landgoed Overcingel in het centrum van Assen.

Natuurgidsen van IVN-KNNV Assen geven, zoals ieder jaar, rondleidingen over het landgoed op drie achtereenvolgende zaterdagen en op vrijdag 8 maart. Zij vertellen over de geschiedenis van Overcingel en over de flora en fauna van dit bijzondere gebied aan de rand van de binnenstad van Assen. 

Foto ©
Birgitta Marijnissen

Bert Broekman organiseert deze krokuswandelingen al jaren: “De wandeling biedt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een uniek stukje Assen. Ieder jaar is er veel belangstelling voor de wandeling. Verspreid over het landgoed staan wel duizenden krokussen en samen met de andere voorjaarsbloeiers biedt dat een kleurig schouwspel. Ik vind het altijd een mooi begin van het lenteseizoen.” 

De rondleidingen vinden plaats op 23 februari om 10.30 uur en op 2, 8 en 9 maart, steeds om 14 uur. De wandeling start bij het toegangshek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27 en duurt ruim een uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom). Stevige schoenen zijn aanbevolen.

Agenda:          Krokuswandelingen op landgoed Overcingel in Assen

Data en tijd:    23 februari om 10.30 uur en 2, 8 en 9 maart steeds om 14.00 uur

Locatie:           landgoed Overcingel, Oostersingel 27, 9401 JZ  Assen

Toegang:        gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.