Menu Sluiten

Kom je virtueel verwonderen in het Internationaal Klompenmuseum

Bij de kerstborrel van het afgelopen jaar keken de vrijwilligers van het Internationaal Klompenmuseum vooruit naar wat het jaar 2020 hen zou kunnen brengen. Ze maakten nog grapjes over de uitspraak van het jaartal. Gaan we het twintig twintig noemen of tweeduizendtwintig? In eens is dat niet meer relevant en de werkelijkheid zoals we die nu ervaren konden we toen met geen mogelijkheid voorspellen.

De nieuwe tentoonstelling HOUT couture was net af en kon niet geopend worden, omdat precies op dat moment, door het nieuwe Coronavirus, het advies van de overheid kwam om musea te sluiten. En wat moet je dan doen?
Een mogelijkheid diende zich aan. Het maken van een virtuele tour door het museum. Hier konden de vrijwilligers hun energie in steken en het gaf hen de mogelijkheid om de nieuwe tentoonstelling toch te laten zien.

Foto (c) klompenmuseum.nl

De virtuele museumtour van het Internationaal Klompenmuseum is af en staat op de website – www.klompenmuseum.nl/tour.

Wie: Internationaal Klompenmuseum

Wat: Virtuele tour online

Wanneer: vanaf vrijdag 24 april 2020

Waar: www.klompenmuseum.nl/tour

In de expositieruimte kunt u de tentoonstelling HOUT couture bekijken, in de werkplaats zijn allerlei gereedschappen en machines te zien en in de videoruimte kunt u daadwerkelijk een filmpje bekijken.

“Een wandeling door een “onlinemuseum” kan de beleving van een bezoek aan een stenen museum niet vervangen, zo lezen we in het NRC. We hopen dan ook dat u, als het weer kan, ons museum komt bezoeken. We zien u graag gezond en wel in betere tijden.” Aldus Bertus van den Hof van het Internationaal Klompenmuseum.

De virtuele tour is gemaakt door Erwin de Wolff van Onlineinbeeld en de  geluidsopnames zijn gemaakt door Mark Pepping van Mark Music Productions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.