Kleurrijke expositie in het Huus van de Taol van Rie van Eijck

Het nieuwe jaar begint kleurrijk in de expositieruimte van het Huus van de Taol in Beilen. Daar hangen de schilderijen van Rie van Eijck uit Zuidwolde. In deze grijze wintertijd zijn het vooral de kleuren die haar werk zo aantrekkelijk maken. Om vrolijk van te worden.

Rie van Eijck begon al jong met tekenen, ze wist eigenlijk altijd al dat ze schilder wilde worden. Via een omweg als begeleider in de zorg, hakte ze in 2004 de knoop door en maakte haar droom waar.

Schilderij van Rie Foto (c) Aangeleverde foto

De meeste van haar werken zijn figuratief, maar dan wel naar een werkelijkheid die is bijgekleurd door de fantasie van de kunstenaar. Veel mensen in Drenthe zullen haar schilderijen van vrolijke vrouwen in kleurrijke jurken en dikke billen kennen, schilderijen met een snufje humor. Hiermee werd de kunstenares bekend. Maar tegenwoordig laat ze zich ook graag verleiden tot het maken van heerlijke nesten met rozen. De Drentse dichter Gre Seidell gebruikte voor dit soort kleuren het woord: crêpepapierenklaproosrood… Bij voorkeur schildert Rie van Eijck met acryl op doek, nat op nat, laag op laag, omdat hierdoor diepte en beweging meer tot uiting komen en steeds vaker ontstaat er meer abstract werk.

In het Huus van de Taol hangt daarnaast ook een aantal schilderijen van paarden. Deze maakte Rie van Eijck tijdens het grote Concours Hippique in Zuidwolde.

De expositieruimte van het Huus van de Taol is geopend tijdens kantooruren en is vrij toegankelijk, dus iedereen kan rustig even binnen komen lopen. De kleuren van Rie van Eijck sieren nog tot eind februari de muren van het streektaalinstituut in Beilen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.