Menu Sluiten

Kleptokat Lotje uit Assen genomineerd voor Dier van het Jaar 2021

Kinderkrant Kidsweek reikt sinds 2011 elk jaar rond Dierendag de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders heeft gepresteerd of meegemaakt. Gaat de titel Kidsweek Dier van Jaar 2021 naar de avontuurlijke ara Charlie, speurhonden Bruce en Boris, stelende kat Lotje of de zwemmende koe Leonarda? Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar 2021.

Lotje Foto © Aangeleverde foto

De genomineerde dieren van 2021 zijn:

Lotje
Kat Lotje pikt allerlei spullen in haar buurt. Mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken! Ze neemt regelmatig iets mee van een bouwplaats, maar steelt soms ook doekjes en kledingstukken van waslijnen bij de buren. Ze is een echte kleptokat!

Leonarda 12
Leonarda 12 graasde met haar kudde in Roermond toen de Maas overstroomde. Ze werd door het water meegenomen. Pas bij Escharen kon de brandweer haar uit de rivier halen. Ze had bijna honderd kilometer gezwommen!

Charlie
Ara Charlie vliegt altijd los door de Haagse wijk Loosduinen. Plots was ze verdwenen: ontvoerd! Drie weken lang was onduidelijk waar ze was. Tot iemand haar terug kwam brengen. Nu vliegt Charlie weer rond: zo vrij als een vogel!

Bruce en Boris
Labrador Bruce en terriër Boris zoeken in Zuid-Amerika op vliegvelden en in havens naar tanden, botten en huiden van jaguars. Die worden vaak naar Azië gesmokkeld om sieraden of medicijnen van te maken. Voor deze speurneuzen is dit werk een groot spel!

Stemmen
Stemmen kan tot en met maandag 27 september via www.diervanhetjaar.nl. Op maandag 4 oktober wordt bekendgemaakt welk dier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2021. De winnaar ontvangt een cheque van € 1000, voor een goed dierendoel naar eigen keuze.

-Voor ara Charlie is dat Hope for Wings
-Voor Bruce en Boris is dat Stichting Dierenlot
-Voor Kleptokat Lotje is dat Zorgboerderij Bolvennerhof in Echt
-Voor Leonarda 12 is dat Wildlife Watchdogs

Huisdier van het Jaar 2021

Voor het eerst dit jaar konden de lezers van Kidsweek hun eigen huisdier met een bijzonder verhaal opgeven voor de titel Huisdier van het Jaar. De winnaar ontvangt een illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door illustrator Isa Bredt, bekend van het populaire instagram account @pet_disnification. De genomineerde huisdieren zijn:

Kip Mosterd uit Boxtel
Baasje Fien (11): ‘Mijn kip Mosterd is eigenlijk per ongeluk geboren. Mijn twee duiven Saar en Armando zijn de hele tijd broeds. Omdat wij geen jonge duiven willen, leggen we nepeitjes in hun nest, en ook een keer een supermarktei. Na drie weken kwam Mosterd daaruit gekropen! Ik wist niet wat ik zag! Hoe ik aan de naam Moster kom? Haar veren hebben die kleur!’

Schaapsherder Zoë uit Jonkersland
Baasje Mirre (9): ‘Onze bordercollie Zoë helpt mijn vader bij zijn werk als schaapherder. Maar zo’n twee jaar geleden kreeg ze een ernstig ongeluk. Ze werd aangereden door een auto en kon niet meer lopen en we dachten dat ze nooit meer schapen kon drijven. Zoë heeft hard gewerkt om weer helemaal beter te worden. Ik vind het bijzonder dat het gelukt is en dat ze nog steeds bij ons is.’

Hulphond Pip uit Zevenhuizen
Baasje Seff (7): ‘Pip heeft me door een moeilijke tijd geholpen. Door alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar had ik het heel moeilijk. Ik vond het lastig dat ik niet meer naar school kon en mijn vrienden niet kon zien. Ik kwam bij een kindercoach terecht die met hulphonden werkt. En zo kwamen we op het idee om een puppy te kopen. Pip is een stoer meisje dat mij troost als ik verdrietig ben. Ze is niet alleen mijn beste vriendin, maar ook echt mijn held!’

Dwerggeitje Timothy uit Valthermond
Baasje Eline (12): ‘Mijn dwerggeitje Timothy was heel klein bij de geboorte. Niet groter dan je hand. Mijn ouders en de dierenarts dachten dat hij het niet zou overleven. Maar ik hield hoop. Dag en nacht gaven we hem de fles. Maar toen kreeg Timothy een longontsteking! Dat overleefde hij gelukkig ook en nu gaat nu heel goed met hem.

Stemmen op Huisdier van het Jaar kan ook tot en met maandag 27 september via www.diervanhetjaar.nl. Op maandag 4 oktober wordt bekendgemaakt welk huisdier de meeste stemmen heeft gekregen.

Kijk voor meer info op www.diervanhetjaar.nl en www.kidsweek.nl/diervanhetjaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.