Menu Sluiten

Kinderraad Assen zet zich in voor duurzame stad

De kinderraad van Assen heeft bij het stadhuis een geveltuin aangelegd. Het sluit goed aan bij het thema van de kinderraad: meer groen in Assen. De actie is onderdeel van het NK Tegelwippen, waaraan Assen meedoet. 

De kinderraad in Assen pleit voor meer groen in de stad 

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

De geveltuin is het blijvende bewijs van deze kinderraad. Elke raad laat een herinnering achter in Assen. De voorgangers hadden het speelhunebed en de speeltuinschatkaarten. De tuin ligt achter het stadhuis, bij de ingang van de parkeergarage. 

NK Tegelwippen

Eind maart was de aftrap van het NK Tegelwippen. Waarbij de stad opnieuw de uitdaging aan gaat om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De raad werd ook gevraagd of ze hun scholen willen helpen om ‘meer tegels te wippen’. Om zo bij te dragen aan een groenere een duurzame stad. Daarvoor kregen de raadsleden een brief, die ze aan de school kunnen geven.

Iedereen in Assen kan meedoen aan het NK Tegelwippen. Gewipte tegels kunnen worden gemeld via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van Assen. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2022. Alle informatie over het NK Tegelwippen staat op de website van het Duurzaamheidscentrum.