Menu Sluiten

Kinderboekenweek in Assen: dit is er te doen

De Kinderboekenweek is vandaag begonnen. Van 6 tot en met 17 oktober staat de Kinderboekenweek in het teken van Worden wat je wil. In Assen staat onder andere weer een Kinderboekenfestival op het programma.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Of je goed bent in rekenen of juist in tekenen. Of je 4 jaar oud bent of al 10 jaar. Of je nou astronaut, dokter of kok wil worden: het kan en mag allemaal. Kinderboeken zijn vaak een bron van inspiratie om over beroepen na te denken en te dromen. Daarom is het thema van deze Kinderboekenweek Worden wat je wil.

Kinderboekenfestival

In De Nieuwe Kolk (DNK) kun je op zondag 17 oktober van het Kinderboekenfestival TimBoekToe. Een festival voor kinderen en ouders. Ieder jaar is het tijdens de Kinderboekenweek feest in DNK. Dit jaar zijn onder andere YouTuber Dylan Haegens en schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Bette Westera te gast. Haegens doet een Q&A en vertelt over zijn beroep als YouTuber. Westera doet een quiz over Vikingen, leest voor en signeert boeken.

Dit jaar zijn er twee verschillende programma’s: voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar en voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van DNK.

Talententester

Er valt nog meer te beleven in DNK. Tijdens de Talententester kun je ontdekken wat jij leuk vindt en kun je alvast dromen over later. Kinderboeken spelen hierin een hoofdrol. Je ontdekt wat je allemaal zou kunnen worden, van talenwonder tot dingenzoeker. Kijk voor meer informatie op de website van DNK.

Van der Velde Boeken

Bij Van der Velde Boeken Assen komt zaterdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur prentenboekenschrijfster Henriette Boerendans op bezoek. Boerendans is bekend van haar houtsneden en prentenboeken, zoals het onlangs verschenen prentenboek ‘Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’. De tekst is geschreven door Bette Westera en Boerendans heeft de illustraties gemaakt.

Gedurende de gehele Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan de ‘Raad de beroepen’ winactie van Van der Velde. In de winkel kun je op zoek naar foto’s van medewerkers. Raad welk beroep ze uitbeelden op de foto en je maakt kans op een boekenpakket.

Kinderen enthousiast maken

Bette Westera heeft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67e Kinderboekenweek geschreven en Mark Janssen het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Kinderen voor Kinderen hebben ook dit jaar weer een Kinderboekenweekliedje uitgebracht. De titel van het liedje is ‘Worden wat je wil’ en sluit dus goed aan op het thema van de Kinderboekenweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.