Menu Sluiten

Kerstpakketten uitgedeeld aan Superburen door Mijn Buurt Assen

Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die altijd de fietsen maakt van kinderen uit de buurt. Of een buurvrouw die altijd klaarstaat voor mensen met gezondheidsproblemen. Zomaar een greep uit de nominaties van Assenaren voor hún Superbuur.

Afgelopen week bezorgden medewerkers van Mijn Buurt Assen bij maar liefst 20 Superburen een kerstpakket, als blijk van waardering namens de buurt. De reacties waren ontroerend.

Extra pakketten     Mijn Buurt Assen doet elk najaar een oproep in de Berichten van de Brink en op sociale media onder alle Assenaren. Uit de 40 nominaties zijn dit jaar maar liefst 20 Superburen uitgekozen. Wethouder Jan Broekema: “Dit aantal was altijd 15 maar vanwege Corona hebben we ervoor gekozen om wat extra mensen in het zonnetje te zetten”. De belangrijkste reden om iemand als superbuur of superbuurvrouw aan te wijzen, is dat iemand veel voor de straat en/of buurt betekent of dit recent heeft gedaan. 

Onvoorwaardelijke inzet     De Superbuur-actie wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en blijkt nog immer een succes. Doorgaans komen ca. 40 nieuwe aanmeldingen binnen. Jan Broekema: “Het zijn allemaal mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun omgeving. Ze zijn een echte steun, zowel emotioneel als praktisch. We willen graag dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Deze mensen helpen anderen daarbij. Dat mag gewaardeerd worden.”

Mijn Buurt Assen     Ooit, in 2012, begon Mijn Buurt Assen als samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie Actium, maar is inmiddels uitgebreid tot een gebiedsgericht samenwerkingsverband met Vaart Welzijn, STILA en andere welzijns- en overheidsorganisaties in Assen. Naast het stimuleren en ondersteunen van buurtinitiatieven, worden vanuit de gebiedsgerichte aanpak fysieke ingrepen als wijkvernieuwing gekoppeld aan sociale activiteiten. De samenwerking bestaat uit het combineren van werkzaamheden en inzet van mens en middelen vanuit beide organisaties. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.