Menu Sluiten

Kernwapens de wereld uit, maar ligt daar een taak voor Assen?

De VN roept steden en gemeenten op zich uit te spreken tegen kernwapens. GroenLinks diende daarom een motie in, die de gemeente Assen oproept deze internationale campagne te ondertekenen. Iedereen is tegen kernwapens, maar sommige fracties zijn van mening dat dit een aanpak verdient op landelijk niveau.

Deze oproep is wereldwijd door een groep steden al ondertekend. Ook de vereniging Burgemeesters voor Vrede heeft zijn handtekening gezet. Een vereniging waar ook burgemeester Out lid van is.

Bert Wienen (ChrU) weet zeker dat deze motie geen effect heeft. Dus wel of niet tekenen maakt niet uit. Maar om toch het signaal tegen kernwapens af te geven stemt de ChrU in met de motie. Moties moeten het beleid sturen. Hij waarschuwt dat door het afgeven van moties die geen effect hebben, de kracht van moties wordt uitgehold, zeker waar het gaat op de lokale politiek. Ook Remi Moes (D66) is van mening dat de raad voorzichtig moet zijn met dit instrument. Cindy Vorselman (PvdA) betitelt de motie als weer een klein stapje in de goed richting. Martin Rasker (VVD) is van mening dat deze motie in de Tweede Kamer thuishoort. Henk Santing (PLOP) is van mening dat hier een taak ligt voor het nieuwe kabinet.

De motie wordt met de tegenstemmen van PLOP(4), VVD(4), CDA(2) aangenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.