Menu Sluiten

Kentalis Tine Marcusschool is Gezonde school

De Kentalis Tine Marcusschool in Groningen en Assen heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet is behaald omdat de school zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én bovendien aandacht heeft voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Het behalen van het vignet Gezonde School werd vorige week sportief gevierd met een sportdag.

Het behalen van het vignet Gezonde School werd vorige week sportief gevierd met een sportdag Foto (c) Aangeleverde foto

Werken aan gezondheid op school loont
“Actief werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Het loont dus voor alle leerlingen om hieraan te werken. Leerlingen van onze school hebben vanwege de bij hen gediagnosticeerde taalontwikkelingsstoornis (TOS) of slechthorendheid behoefte aan een extra aanbod. We vinden het belangrijk om nadrukkelijk aandacht aan te besteden aan gezond leven en gezond bewegen. Onze leerlingen leren dit namelijk vaak niet vanzelf”, aldus schooldirecteur Eric Post.

Sport Heroes en Gezonde school
Daarnaast heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Hiervoor wordt de erkende interventie Sport Heroes ingezet van stichting Special Heroes Nederland. De stichting onthulde samen met mascotte Vita en het schoolteam beide bordjes op de gevel. Eric Post is er trots op om een Gezonde School te zijn. “Voor leerlingen van onze school is de drempel om zelf aansluiting te vinden bij een sportclub best hoog. Als school willen wij de leerlingen en ouders hierbij een beetje helpen. Zodat ieder kind de kans krijgt deel te nemen aan sport en de kans krijgt om daar leeftijdsgenoten te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen”.

Healthy Heroes
Vanaf dit schooljaar gaat de school ook aan de slag met Healthy Heroes in samenwerking met ouders van de school. Het doel daarbij is dat leerlingen een gezonde leefstijl ontwikkelen en zelf leren daarin keuzes te maken! We trekken als school en ouders hierin gelijk met elkaar op, waarin we constructief met elkaar in gesprek willen zijn. Vanuit dit gelijkwaardige vertrekpunt willen we tot acties komen die effect hebben op een positieve leefstijl, voor de leerlingen, maar ook voor de ouders en onszelf! Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

Over Kentalis
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.