Menu Sluiten

‘Kazerne Assen afgeslankt verder, Havelte voor kwart miljard op de schop’

De met sluiting bedreigde Johan Willem Frisokazerne in Assen blijft toch open. Het kazerneterrein wordt wel flink verkleind. Dat maakt staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) vanmiddag bekend, zo melden ingewijden aan De Telegraaf.
© Omroep Assen/Gerrit Mennink

De kazerne blijft in afgeslankte vorm open en blijft thuisbasis van het 13 Infanteriebataljon van de luchtmobiele brigade en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, meldt De Telegraaf.

Een deel van de gebouwen wordt afgestoten, Defensie steekt 75 miljoen euro in het opknappen van de rest van de kazerne. De afdeling van de Koninklijke Militaire School (KMS) verhuist naar Havelte.

Havelte

De Johannes Postkazerne in Havelte wordt voor 250 miljoen euro gerenoveerd, schrijft de krant. Het 45 Pantserinfanterie-bataljon, goed voor zo’n 600 banen, verlaat Havelte voor een nieuwe locatie in Midden-Nederland.

Ter compensatie van het banenverlies maakt Van der Maat vandaag bekend dat er een ‘rijkshub’ in Assen komt, een rijkskantoor bij het station waar ambtenaren van verschillende ministeries kunnen werken. Ook andere rijksdiensten in Drenthe worden uitgebreid.

Verzet

Al een jaar is er fiks verzet tegen de geplande sluiting van de kazerne in Assen. Ook binnen het kabinet was weerstand: CDA en CU vreesden fors banenverlies. In Assen werken zo’n duizend militairen.