Menu Sluiten

Kanskaartactie in andere vorm biedt meer kansen

‘Heeft u hulp nodig?’ Een envelop met die vraag ligt deze week bij een groot aantal adressen in Assen in de brievenbus. De jaarlijkse Kanskaartactie van het Diaconaal Platform Assen wordt dit jaar anders georganiseerd. “Door de coronamaatregelen gaan we dit jaar niet langs de deuren om de Kanskaarten aan te bieden en op te halen, maar bezorgen we de enveloppen op een groter aantal adressen en kunnen mensen de ingevulde Kanskaarten insturen, langsbrengen of mailen.”

Foto (c) Aangeleverde foto

Kanskaarten
“Met de Kanskaartactie willen we stille armoede en eenzaamheid in Assen opsporen en waar mogelijk verzachten”, vertelt Jack Daverschot, voorzitter van het Diaconaal Platform Assen. “Op de Kanskaart kunnen inwoners van Assen aangeven hulp te willen ontvangen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van financiële regelingen en toeslagen, het doen van belastingaangifte en ook voor andere praktische hulp.”

Samenwerking
Om die hulp te kunnen bieden werkt het Diaconaal Platform Assen samen met organisaties als Stichting Present, Budget Support, Humanitas Thuisadministratie, Schuldhulpmaatje Assen en het Leger des Heils. De ontvangen kaarten worden verdeeld onder die organisaties afhankelijk van de hulpvraag. “Op deze manier kunnen we laagdrempelige hulp bieden”, vertelt Daverschot. “De eerste stap om hulp te vragen is vaak de moeilijkste. Met deze actie hoeven mensen alleen de Kanskaart in te vullen en in te leveren.”

Door de aangepaste opzet worden de Kanskaarten op een groter aantal adressen bezorgd. Ingevulde Kanskaarten kunnen worden ingeleverd bij of gestuurd naar het Diaconaal Platform Assen aan de Brink 25 in Assen. Heb je geen envelop met Kanskaart ontvangen dan is deze te downloaden via de website www.kerkeninassen.nl/diaconaal-platform-assen. Daar is ook meer informatie over de actie te vinden.

Diaconaal Platform Assen
In het Diaconaal Platform Assen (DPA) werken de diaconieën van verschillende kerken in Assen samen om armoede en eenzaamheid te signaleren en te verlichten. Het DPA werkt zoveel mogelijk samen met andere organisaties en stelt ook zijn kennis en mogelijkheden ter beschikking aan de gemeente Assen en andere organisaties die betrokken zijn bij armoede- en eenzaamheidsproblematiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.