Menu Sluiten

Jozefkerk Assen opent deuren deze zomer

De Jozefkerk in het centrum van Assen opent deze zomer haar deuren voor publiek. Vanaf woensdag 20 juli is de kerk wekelijks van woensdag tot en met zaterdag ’s middags voor iedereen vrij toegankelijk.

© Maurice Vos

De Jozefkerk is deze zomer elke woensdag tot en met zaterdag open vanaf 13.00 tot 17.00 uur. De kerk wil een gastvrij onthaal bieden aan vakantiegangers, passanten en ook aan stadgenoten om even binnen te lopen. Er is koffie en thee en vrijwilligers zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Daarnaast wordt elke woensdag en zaterdag het Van Dam-orgel van de Jozefkerk bespeeld door afwisselend Wietze Meinardi en Johan Gerkes. Deze mini-concerten beginnen om 15.00 uur en duren drie kwartier.

De openstelling wordt woensdag 20 juli ingeluid met een feestelijke zangdienst in het kader van de Fiets4Daagse. De muziek wordt verzorgd door organist Marnix Onrust en trompettist Klaas Jan Feenstra. Stadspredikant Bert Altena zorgt voor de verbindende teksten. Ook wordt deze avond de expositie met werk van Roshni Tahapary dat deze zomer in de kerk hangt geopend. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.