Menu Sluiten

Jonge kankerpatiënten in het zonnetje gezet tijdens Circuitdag

Stichting Against Cancer heeft 115 kankerpatiënten en hun gezinnen gisteren getrakteerd op een dag vol activiteiten op het TT Circuit in Assen. De dag wordt georganiseerd zodat jonge kankerpatiënten en hun familie de problemen rondom de ziekte voor één dag naast zich neer kunnen leggen.

Foto © Gert en Carine Piket

Door: Romy Posthumus

Op het TT Circuit waren ruim honderd coureurs aanwezig waardoor de kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Daarnaast was er een straattheater, konden kinderen een graffiti workshop volgen of op de zweef-of draaimolen. 

Eén van de hoogtepunten was een vliegshow van Dutch Rush Aerobatics. Naast de show boven het TT Circuit vloog piloot Frank van Houten ook hartjes in de lucht boven het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit, speciaal voor de kinderen die helaas niet bij de Circuitdag konden zijn.

(verhaal gaat verder onder de afbeelding)

Foto © Stichting Against Cancer

Geslaagde editie

Voorzitter Patrick Boxem blikt terug op een geslaagde en fijne editie: ”Met alle betrokken bedrijven en partners hebben we wederom een onvergetelijke dag kunnen realiseren.”

“We zijn dankbaar dat we al zestien jaar bij kunnen dragen aan het maken van mooie herinneringen voor de gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Helemaal in deze tijden, waren de gezinnen er enorm aan toe om even alle zorgen te vergeten. En dat op een veilige en verantwoorde manier. We danken iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen.”