Johan Ubels en Betsie Pol, vrijwilligers van Vanboeijen koninklijk onderscheiden

Mevrouw Betsie Pol en de heer Johan Ubels zijn vanmiddag koninklijk onderscheiden. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in gebouw De Duif op het terrein van Vanboeijen ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van het woonzorgcentrum voor verstandelijk gehandicapten. De heer Ubels en mevrouw Pol zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheidingen werden opgespeld door burgemeester Marco Out.

Mevrouw Betsie Pol is sinds 1995 lid van de Centrale Bewonersraad van Vanboeijen. Daar komen onderwerpen aan de orde die bewoners direct raken. Mevrouw Pol is iemand die heel goed in staat is op te komen voor de belangen van haar mede-bewoners en haarzelf. Ze doet dat op een open, enthousiaste wijze en denkt op haar eigen unieke manier mee. Daarnaast geeft ze zogeheten ervaringslessen aan medewerkers en studenten, zowel binnen Vanboeijen als daarbuiten. Zo zorgt ze er voor dat de samenleving beter luistert naar mensen met een verstandelijke beperking. Als waardering voor deze inzet heeft mevrouw Pol een koninklijke onderscheiding gekregen.

Johan Ubels – Betsie Pol – Marco Out

De heer Johan Ubels was tot zijn pensionering in 1996 werkzaam bij Vanboeijen. Hij bleef daarna bij zijn voormalige werkgever actief als vrijwilliger. Al voor zijn pensionering zette hij zich in voor De Cantorij. Dat werk bleef hij na zijn afscheid doen. Een keer in de maand en op hoogtijdagen verleent De Cantorij medewerking aan zondagmorgenvieringen in De Duif, het pastoraal-cultureel centrum van Vanboeijen. Op woensdagen repeteert het koor, waarbij de heer Ubels optreedt als koormanager en alle zaakjes zoals een repetitierooster keurig regelt. Verder is hij nauw betrokken bij het opzetten van een archief over Vanboeijen, een archief dat laat zien welke ontwikkelingen de instelling heeft doorgemaakt. Elke dinsdag is de heer Ubels in het archief te vinden. Hij wordt als een soort van vraagbaak gezien als het gaat om de historie van Vanboeijen. Als waardering voor deze inzet werd de heer Ubels koninklijk onderscheiden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.