Johan Gerkes bespeelt het van Oeckelen-orgel in Smilde

De concertcommissie van de Koepelkerk heeft voor 2019 een nieuwe serie orgelconcerten gepland met voor ieder wat wils. De commissie werkt sinds vorig jaar samen met de activiteiten commissie van de Jozefkerk te Assen om samen te werken en concerten te organiseren die op elkaar afgestemd zijn.

In de Koepelkerk op het welbekende en onlangs gerestaureerde van Oeckelen orgel en in de Jozefkerk op het eveneens gerestaureerde befaamde van Dam orgel. In verband met deze samenwerking zijn vinden de concerten in de Koepelkerk vanaf dit jaar ook plaats op de donderdagavond.

Foto © Aangeleverde foto

In de reeks zomerorgelconcerten in de Koepelkerk te Smilde is het donderdag 11 juli de beurt aan Johan Gerkes.
Het programma bestaat uit composities van o.a. J.S. Bach en Buxtehude. Verder speelt hij Drei Tonstücke van Gade, Thema met 4 Variaties van Flor Peeters en tenslotte twee werken van G. Bovet.

Johan Gerkes is geboren in Assen en heeft de afgelopen 45 jaar het orgel van de Jozefkerk in Assen bespeeld. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. Orgel bij Margreeth Prinsen en Wim van Beek en Harmonie-Fanfare Directie bij Peet van Bruggen. Gerkes werkt voornamelijk binnen de provincie Drenthe als dirigent van verschillende harmonie- en fanfareorkesten. Met vele van deze verenigingen heeft hij bijzonder goede resultaten behaald. Ook is hij actief als docent voor blaasinstrumenten.

De aftrap wordt in de Koepelkerk gegeven op donderdag 11 juli door de Asser organist Johan Gerkes.

Het eerstvolgende concert daarna zal plaatsvinden op 25 juli door Erwin Wiersinga en niet door de vooraf aangekondigde Mattijs de Vreugd, die helaas heeft moeten afzeggen.

Het orgelconcert donderdag 11 juli begint om 20.00 uur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.