Menu Sluiten

Jeugdtheaterfestival Art of Wonder verplaatst naar september 2021

Het jeugdtheaterfestival Art of Wonder vindt dit jaar niet in juni plaats, maar in september. Vanwege de onzekerheden door het coronavirus heeft Garage TDI in overleg met de afdeling veiligheid en vergunningen van de gemeente Assen besloten om de vierde editie van het festival te verplaatsen naar 17 tot en met 19 september.

Art of Wonder – Assen – 2019 Foto © Moon Saris

De vierde editie van het festival zou al in het eerste weekend van juni 2020
plaatsvinden. Maar helaas kon dit niet doorgaan vanwege het coronavirus. De organisatie had goede hoop dat het festival in juni 2021 wel weer door kon gaan.

Maar dit komt toch nog te vroeg. “Het aantal besmettingen loopt de laatste tijd weer op en de gewenste versoepelingen blijven vooralsnog uit. Er zijn op dit moment nog teveel onzekerheden om een festival als Art of Wonder veilig te kunnen organiseren.

Voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen moeten we, met de kennis van nu, veel concessies doen aan het programma en de invulling van het terrein. We hopen dat we in september, wanneer een groot deel van de samenleving gevaccineerd zal zijn, er weer een groot feest van kunnen maken voor jong en oud,” aldus algemeen directeur Remco van Zandvoort.

Over Art of Wonder
Art of Wonder is een driedaags jeugdtheaterfestival voor jong en oud met de binnenstad van Assen als podium. Vooraf aan het publieksevenement in de stad trekt het festival langs scholen in Drenthe. De Gouverneurstuin is het hart van het festival, maar ook op andere locaties in de stad kan het publiek genieten van toonaangevende voorstellingen, gemaakt door (inter)nationale theater- en dansgezelschappen. Art of Wonder wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.