Menu Sluiten

Is Assen wel voorbereid op de versoepelingen rond de TT?

Tony Neijenhuis (GrL) bestookte in de raadsvergadering het college met een reeks vragen omtrent de TT en de eventuele versoepelingen die mogelijk voor het evenement doorgevoerd worden.

“Wat gebeurt er als die 12.000 TT-bezoekers massaal de binnenstad gaan bezoeken, is de Horeca en de handhaving daarop ingericht?” vroeg Neijenhuis. Burgemeester Marco Out zag geen problemen, omdat de praktijk leert dat TT-bezoekers doorgaans na de race direct via de A28 vetrekken en niet via de binnenstad gaan.   

Ook zag Neijenhuis door de versoepeling problemen rond de TT-campings. Burgemeester Out zag ook hier geen problemen, omdat er simpelweg geen TT-campings zijn. En mochten er mensen naar de binnenstad komen dan zijn de reguliere coronaregels van kracht. “Het kan mogelijk wat drukker worden, maar er zal geen sprake zijn van een festival.”

Neijenhuis wilde ook weten hoe het zit met voetbal-TV- schermen in openbare ruimten. Burgemeester Out zei dat daar eventueel op 30 juni in het veiligheidsberaad een besluit over genomen wordt.       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.