Menu Sluiten

Internationaal urban project Drenthe Represente in Annen

Rapper Pim Pomsy en Stichting Kunst & Cultuur organiseren van 21 tot en met 28 augustus een schrijfkamp voor rappers en producers uit Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Nederland. Onder de performers zijn zes Drentse urban-artiesten.

De rappers en producers werken in Annen samen aan beats, lyrics en hun performance. Het project met de titel Drenthe Represente wordt georganiseerd in het kader van Poplab Drenthe en gefinancierd door de provincie Drenthe en VSBfonds.

foto: K&C

Voor het creëren van nieuwe muziek wordt inspiratie gehaald uit het Drentse landschap. “Ik ben opgegroeid in Drenthe, maar heb veel gereisd naar grote steden als New York, Londen en Nairobi”, zegt projectleider Pim van der Wardt, alias Pim Pomsy. Als ik daarna terug ben op het platteland kom ik weer helemaal tot rust. Drenthe is een ideale plek om je met andere musici en producers te focussen op het creëren van nieuw werk, in alle rust, in een schitterende omgeving”.

Om het project te documenteren wordt door Boombox Media uit Assen een album uitgebracht met de resultaten van het schrijfkamp. Naast dit album wordt een documentaire gemaakt door Binie Visuals uit Meppel waarin het creatieve proces is vastgelegd.

“We willen dat deze week meer wordt dan een standaard schrijfkamp, gaat Pim verder. Vandaar ook de keuze om met alle deelnemers een album te maken en niet een mixtape met tracks van individuele artiesten. Drenthe speelt op het album een grote rol en is de verbindende factor. We laten zien dat rust en ruimte van belang zijn kunnen voor het creatieve proces en dat de natuur en historie van Drenthe van grote waarde zijn om samen één te worden”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.