Menu Sluiten

Interactief telefoontheater voor families aan de keukentafel of op de bank

Drents JeugdTheater Garage TDI speelt vanaf dinsdag 21 april de interactieve telefoontheatervoorstelling Dag Nacht op Zolder. Het is een spannend, interactief hoorspel voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt live door twee acteurs gespeeld en via de telefoon word je er onderdeel van.

Dag Nacht op Zolder gaat over bang zijn in het donker en de kracht van fantasie. Leuk om alleen op je kamer te beleven, maar ook samen aan de keukentafel met het hele gezin. Ook is de voorstelling geschikt voor scholen die met de hele klas willen inbellen.

Foto (c) Tomm Velthuis – De spannende, interactieve telefoontheatervoorstelling Dag Nacht op Zolder

In de voorstelling gaat Joost voor het eerst logeren bij zijn beste vriend Philip. Philip woont in een grote boerderij en de twee slapen op de donkere hooizolder. Maar dan wordt het toch allemaal een beetje eng. Joost en Philip nemen je in Dag Nacht op Zolder mee op een meeslepend avontuur via de telefoon. Over hoe je als je niets ziet, juist van alles kunt zien. Een spannend én humoristisch, interactief hoorspel, over bang zijn in het donker en de kracht van fantasie.

Het plan voor de voorstelling is ontwikkeld naar het idee van het Italiaanse theatergezelschap Campsirago Residenza, afkomstig uit de zwaar getroffen regio Lombardije. Voor mei stond een uitwisseling gepland tussen Garage TDI en Campsirago Residenza. Brandstof TDI, de vooropleiding van Garage TDI, zou met een mimevoorstelling naar Lombardije afreizen. Ook stond een uitwisseling van twee professionele jeugdtheaterproducties tussen de festivals van beide gezelschappen op het programma, in het kader van het Nederlandse jeugdtheaterfestival Art of Wonder en het Italiaanse Vimercate Ragazzi Festival. Helaas legde het coronavirus overal ter wereld het leven grotendeels stil. Meer dan honderd voorstellingen van Garage TDI zijn geannuleerd. Het festival Art of Wonder is verplaatst van het eerste weekend in juni naar zaterdag 19 september 2020.

Tijdens de eerste coronapersconferentie zat artistiek leider van Garage TDI Frederieke Vermeulen net in een conference-call met Michele Losi, algemeen directeur van het Italiaanse gezelschap. Losi’s dorp was op dat moment hard geraakt door het virus en heel Noord-Italië was al in een lockdown. Tijdens het gesprek vertelde Losi hoe zijn theatergezelschap omging met het verbod op het spelen van voorstellingen: hij had, nadat hun nieuwste theatervoorstelling vlak na de première werd afgelast, deze voorstelling bewerkt tot een interactieve vertelling voor aan de telefoon. Geïnspireerd hierop schreef regisseur Céline Hoex met Vermeulen een nieuw verhaal in een unieke vorm, getiteld Dag Nacht op Zolder. Gebaseerd op de succesvolle reisvoorstelling Dag Nacht, waarmee Garage TDI momenteel niet langs de scholen en theaters kan reizen.

Met de innovatieve voorstelling Dag Nacht op Zolder hoopt het theatergezelschap Garage TDI toch een deel van haar publiek te kunnen bereiken. Daarnaast is het een manier om in deze moeilijke tijd het onderwerp ‘angst’ op een luchtige manier bespreekbaar te maken bij kinderen. Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen zelf doorspelen met diverse doe-activiteiten gekoppeld aan de voorstelling via de website van Garage TDI.

Dag Nacht op Zolder is onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is een huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Kijk op www.garagetdi.nl voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.