Menu Sluiten

Inschrijving geopend voor kortefilmcompetities Internationaal Filmfestival Assen 2021

Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) opent de inschrijving voor de filmcompetities KersVers en Noordsterren. Met de programma’s geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 41e editie van Internationaal Filmfestival Assen (5 t/m 7 maart 2021). Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2019 en 1 december 2020. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Vorig jaar maakten de geselecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op €500 huurtegoed bij BudgetCam.

Foto (c) Knelis– Kortefilmcompetitie Internationaal Filmfestival Assen

KersVers
In 2015 is begonnen met het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes kreeg KersVers vanaf 2016 ook een internationale focus. Echter is gekozen om vanaf 2020 de focus terug te brengen naar een nationaal niveau, om hier verder in te kunnen ontwikkelen. Beginnende (semi-)professionele, uitsluitend vrouwelijke regisseurs uit Nederland, kunnen hun films inzenden voor KersVers.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Over IFA
IFA is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Naast een divers aanbod aan (inter)nationale titels, (voor)premières en gastprogramma’s biedt IFA inhoudelijke verdieping door diverse filmprojecten, inleidingen en Q&A’s met filmmakers. Tussen de films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek, beeldende kunst en podiumkunsten. Daarnaast zijn er elk jaar twee filmcompetities voor jong filmtalent: KersVers en Noordsterren – tijdens het festival worden de prijzen door een vakjury uitgereikt. Kijk op www.filmfestivalassen.nl voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.