Menu Sluiten

Inschrijving Drents eenakterfestival Kört&Goed 2022 open

In maart 2022 is er een nieuwe editie van Kört&Goed. De drie voorrondes zijn in Zeijen (5 maart), Noord-Sleen (11 maart) en Dwingeloo (12 maart). De finale is dan op zaterdag 26 maart in schouwburg Ogterop in Meppel. Vanaf 1 oktober tot 1 november 2021 kunnen toneelgroepen zich aanmelden voor het festival.

Crescendo Gieterveen / foto © Anneke Bloema / Thefactory2

Elke twee jaar organiseert streektaalorganisatie Huus van de Taol het eenakterfestival Kört&Goed. De opzet is steeds dezelfde: twaalf Drentse eenakters worden op drie avonden op drie verschillende plekken in Drenthe gespeeld. Een jury beoordeelt wie er door mag naar de finale.

De drie voorrondes zijn op zaterdag 14 augustus in het openluchttheater van Anloo, op vrijdag 20 augustus in het openluchttheater in Aalden en op zaterdag 21 augustus in het openluchttheater in Ruinen. De finale is op vrijdag 10 september 2021 in openluchttheater Tivoli in Assen. Het festival begint steeds om 20.00 uur.

Elke toneelgroep kan meedoen
Iedereen die in groepsverband toneelspelen leuk vindt, kan zich aanmelden om mee te doen. De grootte van de groep is niet belangrijk, wél of de groep ook op het podium past. De drie voorrondes spelen we op een kleinere podia.

Eisen
Een eenakter heeft een duur van ongeveer twintig tot dertig minuten en is helemaaal of grotendeels in het Drents. De keuze van het genre is vrij; van familievoorstelling tot klucht tot serieus drama. Tussen de verschillende stukken is er vaak weinig wisseltijd, dus het decor moet klein gehouden worden.

Vergoeding en begeleiding
Elke groep krijgt een vergoeding van € 100,- om in elk geval een deel van de kosten te kunnen betalen. De deelnemers hebben recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie (via het Huus van de Taol).

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen, voor 1 november 2021, naar info@huusvandetaol.nl
En voor meer informatie: kijk op huusvandetaol.nl/opdeplanken/toneel.