Menu Sluiten

In nieuwe huisartsenpraktijk plant patiënt zelf zijn afspraak – inschrijven nu mogelijk

In nieuwe huisartsenpraktijk heeft patiënt rechtstreeks contact met de huisarts en plant zelf zijn afspraken

Vanaf 1 maart 2021 starten huisartsen Freek Fickweiler en Jan Pieter Kiers een nieuwe huisartsenpraktijk in Kloosterveen in Assen. Inschrijven is nu mogelijk.

Foto © Pixabay

Meer tijd voor zorg en gezondheid

Door een nieuwe manier van werken krijgen patiënten zelf de regie en de huisartsen meer tijd om met de patiënt naar het totaalplaatje van hun gezondheid te kijken. Digitaal en persoonlijk contact tussen de patiënt en de huisarts lopen daarbij naadloos in elkaar over.

Voor eenvoudige hulpvragen hebben patiënten via chat of telefoon rechtstreeks contact met de huisarts. Ze hoeven dan niet langs te komen en krijgen de zorg online in hun eigen vertrouwde omgeving. De patiënt kan zelf een vervolgconsult inplannen. Doktersassistenten zijn er niet. En ook geen wachttijden.

Het directe online contact met de huisarts is laagdrempelig. Door deze nieuwe manier van werken hebben de twee huisartsen meer tijd en aandacht beschikbaar voor patiënten die wel een fysieke afspraak nodig hebben met de huisarts.

Concept Flexdokters

Deze manier van werken is ontwikkeld door huisarts Vladan Ilic in Amsterdam. Om het concept verder uit te rollen heeft hij in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis de Coöperatie Flexdokters opgezet. Inmiddels werken al huisartspraktijken in  Amsterdam, Wouw, Barger-Compascuum, Apeldoorn, Den Haag en Rotterdam volgens het Flexdokters-concept.

De praktijk start op 1 maart 2021.
Inschrijven kan via www.huisartsenassen.nl/

De praktijk richt zich op de wijken Kloosterveen, Baggelhuizen, Lariks en Pittelo.