IN HET SPOOR VAN PICARDT EN DE DRIE PODAGRISTEN

Een bijzondere busreis door het dingspel Zuidenveld, Zuidoost-Drenthe, langs literaire hoogtepunten, fraaie landschappen en beelden en monumenten verbonden aan Drentse schrijvers.

Picardt en Standbeeld De Drie Podagristen Foto (c) Drents Archief

Wat hebben een brute moord op vier jongemannen, een rel rond een beeld in Coevorden, de legendarische stad Hunsow, een legendarische voetreis van de drie Podagristen en Mans Tierelier (Max Douwes) met elkaar gemeen? Het zijn hoogtepunten tijdens een literaire busreis door Zuidoost-Drenthe, het zeer wisselende landschap met een rijk verleden was voor dichters en schrijvers een grote inspiratiebron. Harm Jan Lesschen, kenner van Drentse literatuur en boeiend verteller, neemt u op vrijdag 18 oktober mee door dit bijzondere deel van Drenthe.

Informatie en aanmelden

De dagtocht kost € 69, inclusief koffie/thee en lunch. De tour begint om 9.30 in het Drents Archief. Instappen in Groningen is mogelijk vanaf de halte rondvaartboot tegenover het station om 8.45 uur. In Assen kunt u instappen bij de Bonte Wever (Stadsbroek) om 9.15 uur, hier kunt u gratis parkeren. Treinreizigers kunnen rechtstreeks aansluiten bij het Drents Archief, ingang Museumlaantje. Aanmelden kan hier: https://www.arrivatouring.nl/reis/tour-de-litterature-drenthe of via touring@arriva.nl of telefonisch: 050-526 02 68 onder vermelding van ‘Tour de littérature’.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.