Menu Sluiten

In Galerie de Paardestal (Peize) start vrijdag 3 april de expositie SPORREL SOLO.

Trijntje Sporrel is een begenadigd kunstenaar. Haar werk neemt een bijzondere plaats in in het kunstlandschap. Sporrel onderscheidt zich als schilder door haar schetsmatige benadering van de werkelijkheid. Ze gaat geen onderwerp uit de weg en laat graag ‘haar’ wereld zien op een onverwachte manier.

De verrassende uitsnedes die zij maakt van de werkelijkheid maken dat de kijker veel ruimte heeft voor de eigen suggestie. ‘Wat gebeurt er naast de rand van dat schilderij?’ Trijntje Sporrel was huisarts en volgde op latere leeftijd de voltijdse opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen. Daar werd ze al opgemerkt als een kunstenaar ‘die iets bijzonders heeft’.

‘De dames gaan op stap’ olieverf, 75 x 57 cm1 Foto (c) Aangeleverde foto

Ans Advocaat runt al jaren haar Galerie de Paardestal in Peize. Zij heeft de lentemaand april gekozen als moment om een overzicht te tonen van het werk van haar vriendin en buurvrouw.

De opening van de expositie wordt verricht op vrijdag 3 april om 17.00 uur door Mineke Gravers, vriendin en mede bestuurslid van Sporrel van de kunstenaarsvereniging AKKA (Alumni Klassieke Academie)

De expositie is te zien tot en met zondag 3 mei op zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00 uur. Op andere dagen is de expositie te bezoeken na telefonische afspraak.

Adres Galerie de Paardestal: Hooghaar 1, 9321 XW PEIZE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.