In de Poepenhemel

Nationaal Park Drentsche Aa

Deurze – De Nationaal Park wandeling zet de geschiedenis van het landschap en bewoning aan beide zijden van het Deurzerdiep centraal. De Nationaal Park gidsen vertellen over de invloed van ijstijden op de vorming van het unieke systeem van de beekdalen en bijbehorende dorpen van de Drentsche Aa. De ontwikkeling van het dorp Deurze en de relatie tussen de dorpen Amelte, Anreep, Witten en Vredeveld en het dingspildorp Rolde zijn hier aan gekoppeld. Hoe en waar liepen de routes in de Middeleeuwen? 

We nemen een kijkje in het ‘Poepenhemeltje’, bezoeken de oude spoorbaan van de Noord Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) en het landgoed Kamps. We sluiten af bij café ‘De Aanleg’, de voormalige tol aan de belangrijke provinciale weg tussen ‘Kerk en Klooster’. Ook de recente herinrichting van het Deurzerdiep beekdal in 2015 en de plannen Assen aan de Aa worden tijdens de wandeling toegelicht en in het veld aangewezen.

Foto © Aangeleverde foto

Datum Zaterdag 17 augustus 2019

Starttijd 10.00 uur

Startplaats NP Toegangspoort Deurze (Achter Café-Restaurant De Aanleg, Asserstraat 63, Deurze)

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op https://www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.