ICO organiseert tweede editie van Welcome to the Playground op Bevrijdingsfestival Drenthe

Vorig jaar organiseerde het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur de succesvolle eerste editie van Welcome to the Playground tijdens Bevrijdingsfestival Drenthe. De tweede editie is nu in de maak! Met dit concept richten het ICO en de festivalorganisatie zich specifiek op Drentse jongeren (12-25 jaar).

De jongeren worden op aansprekende en laagdrempelige wijze in aanraking gebracht met kunst en cultuur, zowel passief als actief. Ze kunnen rustig rondkijken, meedoen met workshops óf zelf op het podium staan. De Playground biedt een podium aan jongeren die aangesloten zijn bij Kunstbende, Digital Art Factory, Popsport Drenthe, Urban Unity Hoogeveen, Back to the Streets en Talentscout Emmen. Het programma wordt op het als ‘speelplaats’ ingerichte strand van de Baggelhuizerplas gepresenteerd op 5 mei.

Foto © Hesterliena Wolthuis

Het ICO legt in haar projecten de focus op het bevorderen van creativiteit en talentontwikkeling, specifiek voor kinderen en jongeren. Zo hebben ze de coördinatie en organisatie van Kunstbende Drenthe en Digital Art Factory in handen. Deze krachten wil het ICO graag bundelen tijdens Welcome to the Playground, aangevuld met andere creatieve Drentse partijen. De eerste editie werd door alle partners en het publiek zeer positief ontvangen. De jongeren die deelnamen stegen boven zichzelf uit door een combinatie van de professionele opzet en de uitstraling en sfeer van het concept. Zo waren er een muziekpodium, een dansvlonder, workshopplekken, een silent disco, een photo booth en hangmatten. Tijdens de tweede editie keren bovenstaande elementen weer terug, en meer! Op zondag 5 mei kan iedereen het zelf komen beleven.

Deze editie van Welcome to the Playground wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen, de Provincie Drenthe en Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.