Icare Ledenvereniging start tabletcursus voor beginners

Icare Ledenvereniging start 7 maart een zesweekse tabletcursus in Assen. Leden krijgen meer dan 50% korting en de cursus wordt gegeven door een deskundige trainer. De cursus is ideaal voor mensen die willen leren hoe ze een tablet kunnen gebruiken. Doe mee met onze interactieve training.

Foto © https://nl-nl.facebook.com/ledenvereniging/

Tablet gebruiken
Icare Ledenvereniging vindt het belangrijk dat mensen een tablet goed kunnen gebruiken. Ook mensen die nog helemaal niet thuis zijn op het internet. Met een tablet kun je leuke dingen doen. Zoals het onderhouden van contacten, het delen van foto’s of het reserveren van een vakantie. Maar ook belangrijke zaken regelen, zoals belastingaangifte, contact met de gemeente en digitale zorg op afstand. Daarom start 7 maart een zesweekse tabletcursus in Assen.

Cursus
Er is een cursus voor een iPad en een cursus voor een Samsung tablet. De cursus is ideaal voor iedereen die thuis willen worden in het bedienen van de knoppen, het typen op het toetsenbord en swipen. Met de cursus leren de deelnemers onder andere:

  • zoeken op internet
  • beeldbellen
  • foto’s maken
  • het installeren van apps

Geen vanzelfsprekendheid
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een tablet te gebruiken om te zoeken op het internet of het onderhouden van contacten. Zes procent van de Nederlanders ouder dan twaalf jaar hebben nog nooit internet gebruikt. Dat zijn ongeveer 886.000 mensen. Vooral 75-plussers behoren tot de niet-gebruikers. Veel genoemde redenen zijn gebrek aan kennis, vaardigheden of interesse.*

Meedoen?
Geïnteresseerd in de cursus? Leden krijgen meer dan 50% korting en betalen slechts € 49,50 (normaal € 103,95) voor zes lessen van twee uur. De cursus wordt gegeven door een deskundige trainer. Koffie en thee zijn inbegrepen en er zit ook een praktische handleiding bij voor thuis. Cursisten nemen hun eigen tablet mee naar de cursus. Meer informatie staat op onze website: www.ledenvereniging.nl/tabletcursus-voor-beginners. Of bel de ledenvereniging 088 – 383 20 00 om aan te melden.

 * bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/zes-procent-nooit-op-internet

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.