Menu Sluiten

Huus van de Taol zoekt deelnemers pubquiz ‘Streektaolstried’ in café Hingstman in Zeyen

De inwoners van de gemeente Tynaarlo kunnen net als vorig jaar weer de strijd met elkaar aan gaan in de zogenoemde ‘Streektaolstried’ op vrijdagavond 20 maart in café Hingstman in Zeyen. Vorig jaar deden er maar liefst 125 mensen mee aan de vierde ‘Streektaolstried’ in de gemeente Tynaarlo.

De inschrijving voor de streektaolstried van dit jaar is inmiddels geopend en de eerste teams hebben zich al aangemeld. Teams kunnen dit doen door een mailtje te sturen naar aliehoman@hetnet.nl. Aanmelden kan tot maandag 16 maart. Vol is vol. Er kunnen 25 teams van minimaal 4 maximaal 5 personen mee doen.

Streektaolstried 2019 in Zeijen – Huus van de taol Foto (c) Aangeleverde foto

De maand maart is meertmaond-streektaolmaond. Het Huus van de Taol organiseert verschillende activiteiten die in het teken staan van de streektaol. De ‘Streektaolstried’ is een pubquiz in ‘t Drèents. De kwis telt acht rondes met elke keer acht vragen in verschillende categorieën. Het team dat de meeste vragen goed heeft, mag zich een jaar lang het beste streektaolteam van de gemeente Tynaarlo noemen.

De vragen gaan niet alleen over de streektaal. Ook geschiedenis en cultuur van de gemeente komt in verschillende rondes aan de orde.

Iedereen kan meedoen! Als u zelf een team heeft van minimaal vier en maximaal vijf personen, kunt u zich aanmelden. U kunt ook meedoen met een afvaardiging van een vereniging.

Wilt u meedoen aan de ‘Streektaolstried’ van de gemeente Tynaarlo? Meld u zich dan aan voor maandag 16 maart via tel: aliehoman@hetnet.nl 0592-542608 / 06-23304774.

De ‘Streektaolstried’ op vrijdagavond 20 maart begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Bert Rossing van het Huus van de Taol zal de quiz presenteren. De jury wordt gevormd door vrijwilligers van het Huus van de Taol uit de gemeente Tynaarlo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.