Menu Sluiten

Huus van de Taol presenteert nieuw Drents lesmateriaal

Op de website wiesneus.nl van streektaalorganisatie Huus van de Taol is een nieuw thema toegevoegd. Het thema Op Reis was al vol in ontwikkeling toen de coronacrisis begon, toch is besloten dit thema wél uit te brengen. “Op reis gaan is niet alleen de grens oversteken, maar ook kennismaken met nieuwe, andere dingen. Wat is er mooier dan een taal te ontdekken of in gedachten tóch even die schoelreis te maken? En Vie-va-vekaansie vieren kan ook in de achtertuin of in het park,” volgens Arja Olthof, streektaalfunctionaris bij het Huus van de Taol.

Foto (c) Aangeleverde foto

Na de thema’s Sunterklaos en Vrijheid is Op Reis het derde thema waar leerkrachten, ouders en kinderen materiaal kunnen ontdekken om spelenderwijs met het Drents bezig te zijn. Marij Rahder heeft ook voor dit thema prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen, liedjes en spelletjes.

Naast dit nieuwe thema word ook bestaand materiaal uit de lesbundel Krummels gedigitaliseerd. Krummels zijn losse verhaaltjes, gedichtjes en liedjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij alle onderdelen is ook audiomateriaal beschikbaar, zodat liedjes en verhalen geluisterd kunnen worden. Het materiaal op wiesneus.nl past goed in een digitale leeromgeving en is erg geschikt om samen met (klein)kinderen te ontdekken. De site is de vinden via de nieuwe website van het Huus van de Taol of op www.wiesneus.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.