Menu Sluiten

Huus van de Taol geeft vakantiegangers online stoomcursus Drents

Deze zomer gaan er meer mensen dan ooit op vakantie in eigen land. Vooral de provincie Drenthe is in trek! En natuurlijk het is goed toeven in onze mooie provincie.
Dat weten Drenten natuurlijk alláng, maar voor iedereen die dit jaar Drenthe als vakantiebestemming kiest, heeft het Huus van de Taol een korte cursus Drents gepubliceerd.

Foto (c) Collectie

De Drentse streektaalorganisatie springt in op deze vakantie in eigen land door het aanbieden van een heel klein beetje Drents voor toeristen. Arja Olthof, streektaalfunctionaris: ‘Normaliter verdiep je je vooraf even in de cultuur van je vakantiebestemming. Daar hoort ook de taal bij. En Nederland is allerminst ééntalig.’

Op de vernieuwde website van het Huus van de Taol wordt aandacht besteed aan de eerste basisbeginselen: hoe werkt het met groeten, waarom spreekt een Drent nooit iemand aan met u in zijn eigen taal? En wanneer een Drent ‘Ik zeg ja nee.’ zegt blijkt hij helemaal niet zo besluiteloos te zijn als een niet-Drent zou kunnen vermoeden.

En wat is er nou fijner dan de taal van je vakantiebestemming te kunnen begrijpen en te gebruiken? Kijk voor Drents op Reis op www.huusvandetaol.nl/drentsopreis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.