Menu Sluiten

Humanitas-vrijwilligers blijven deelnemers helpen

Veel mensen hebben juist in deze moeilijke tijd extra behoefte aan contact, zomaar een praatje, een luisterend oor of iemand die met hen meedenkt. Ze kunnen ook nu terecht bij Humanitas Assen. Het pand is gesloten, maar Humanitas blijft bereikbaar en blijft hulp bieden.

De afspraken tussen deelnemers en vrijwilligers worden zoveel mogelijk vervangen door contact via telefoon, Whatsapp, beeldbellen, Skype etc. Op deze manier kunnen onze vrijwilligers de deelnemers toch, zij het op afstand, blijven steunen. 

Foto (c) Aangeleverde foto

Een telefoontje doet zoveel
Zo hadden vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek niet verwacht dat zoiets kleins als een telefoontje zoveel impact kan hebben. Het helpt mensen die zich eenzaam voelen om de tijd door te komen. Ook de vrijwilligers die bellen, ervaren het als zinvol en zijn blij wat te kunnen betekenen.

Hulp bij financiële problemen
Juist in deze periode kunnen mensen in financiële problemen komen. Inkomsten die terugvallen, terwijl er toch huur, gas en licht betaald moet worden. Onze Thuisadministratie denkt mee en ondersteunt waar mogelijk via telefoon, skype of e-mail. Of vinden inventieve oplossingen om de ondersteuning zo goed mogelijk door te laten gaan. Zo heeft een vrijwilliger met een nieuwe deelnemer afgesproken dat ze de papieren in een tasje aan de deur zou hangen en aan zou bellen. Zodat deze vrijwilliger vervolgens de nodige stappen kon ondernemen naar de belastingdienst toe. “Een andere manier van werken, maar soms is dat echt nodig”, aldus de vrijwilliger.

Stroom van informatie
Uit de telefonische contacten blijkt dat een aantal deelnemers het moeilijk vindt om met de enorme stroom aan Corona-informatie om te gaan. Helemaal als ze laaggeletterd zijn en weinig opleiding hebben gehad. Maatjescoördinator Hermien Lenderink vertelt: “Ik belde een deelnemer terug die mij gebeld had. Zij was een beetje uit haar doen, want iedereen die zij die middag belde, nam niet op. Ze was erg ongerust dat iedereen maar Corona kreeg. Ze had namelijk gehoord op het nieuws dat er al meer dan 2000 doden in Assen waren. Maar dat moest heel Nederland zijn. Ik kon haar gelukkig geruststellen. “

Bereikbaarheid
Humanitas Assen is volop actief en goed bereikbaar voor iedereen die hulp kan gebruiken of hulp wil aanbieden. Dat kan via het secretariaat tijdens kantoortijden 06-18815923 of assen@humanitas.nl. Meer informatie op website: www.humanitas.nl/assen

Humanitas
Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die dit jaar al 75 jaar bestaat. Humanitas Assen heeft inmiddels 10 activiteiten, waarbij jaarlijks circa 140 vrijwilligers zo’n 500 mensen het zelfvertrouwen geven om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.