Menu Sluiten

Humanistisch Verbond roept partijen op tot (verbindende) communicatie

De kop op de voorpagina in de Asser Courant van dinsdag 14 september jl. luidde: Juridisch steekspel rond Mannes begint. ‘Serafijn boos en gestrest’.

Helaas zetten de gemeente Assen en de kunstenaar die Mannes heeft gemaakt zich schrap voor een rechtszaak over het onderhoud van de ‘eyecatcher’ Mannes voor het NS station in Assen. Het Humanistisch Verbond (HV) is geschrokken over de toon van de discussie over Mannes die alleen maar leidt tot frustraties bij de betrokken partijen en tot verspilling van gemeenschapsgeld. Zo’n rechtszaak kan alleen maar tot verliezers leiden.

Natuurlijk is het een complexe zaak, maar het Humanistisch Verbond roept alle betrokken partijen op tot dialoog.

Foto © Pixabay

Het HV streeft naar een samenleving waarin we waardig met elkaar samen leven en waarin we zorgen voor elkaar. Het HV wil volgende generaties een betekenisvol leven meegeven. Dat zij vrij zijn om vrij te kunnen denken, doen en leven in een samenleving die ook in de toekomst menswaardig blíjft. En dat betekent dat je niet met elkaar in ingewikkelde en kostbare rechtszaken terecht moet komen. Voordat je aan een rechtszaak toe bent, zijn er nog vele andere wegen af te leggen. Geen discussie, maar dialoog.

Het HV wil dat partijen niet met elkaar een discussie aan gaan, maar met elkaar in dialoog gaan. Probeer de methodiek van verbindend (of geweldloos) communiceren.
Juist over deze methodiek heeft het HV in september twee (openbare) lezingen georganiseerd. Het zou goed zijn als de spelers in het publieke debat (de gemeente, de kunstenaars) zich de methodiek van verbindend communiceren eigen maken.
Want is het niet zo dat gemeente en kunstenaars samen met de burgers het goede voorbeeld moeten geven aan toekomstige generaties?

De betrokken wethouder Bob Bergsma, betrokken ambtenaren en kunstenaar Serafijn worden uitgenodigd om bij het HV een workshop verbindend communiceren te volgen. Natuurlijk zijn ook andere Assenaren welkom.

Nadere informatie over geweldloos of verbindend communiceren is te vinden op:
https://www.humanistischverbond.nl/agenda/verbindende-communicatie-helpt-ook-bij-het-omgaan-met-extremen-2/
U kunt zich via een link op deze site aanmelden voor deelname aan een lezing over deze methodiek op 29 september a.s. van 19:30 uur tot 22:00 uur in De Drentse Zaak.

Nadere informatie over de activiteiten van HV Assen e.o. is te vinden op: https://www.humanistischverbond.nl/afdelingen/regio-noord/afdeling-assen-en-omgeving/

Wil je meer algemene informatie over Humanistisch Verbond Assen e.o.: https://www.humanistischverbond.nl/humanisme/wat-is-humanisme/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.