Menu Sluiten

Horeca verwacht ondanks afgelasting TT-festival topdrukte

De horecabedrijven in Assen trekken alles uit de kast om er toch een mooi TT-weekend van te maken. De ondernemers merken dat het nu al drukker is in de stad en verwachten dat het alleen maar drukker wordt.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Esmée Söllner en Romy Posthumus

Assense horeca merken dat het nu al een stuk drukker is in de stad. “Je ziet best wel wat mensen die van het TT Circuit komen. Maar ook gewoon mensen uit de omgeving die het gezellig vinden om nu de stad in te gaan”, zegt Dewi Mennega van 1809 Lodewijk Napoleon.

Druk in de stad

Hoe druk het wordt is natuurlijk lastig te voorspellen, maar Mennega zet wel vanaf woensdag wat extra personeel in. ”We kijken een beetje aan hoe het gaat.”

Bij Grand Café ‘t Wapen kun je vanaf donderdag niet reserveren. Vol is vol. “Ik denk dat het sowieso druk wordt”, zegt horecaondernemer Ronald Obbes. “Bij de Assenaren zit de TT toch wel in de mindset. Maar de maatregelen leiden ertoe dat je niet meer mensen op het terras mag hebben. Dus dat is gewoon wat we hanteren.”

Ook Sandra de Vrede van LIFF gaat er vanuit dat er dit weekend wat staat te gebeuren: “Mensen komen toch wel, vooral Assenaren en Nederlanders.” Ze verwacht weinig buitenlandse reizigers, maar ziet wel dat buitenlandse medewerkers van de MotoGP en deelnemende teams ook de stad in trekken. Ze neemt dus wel een aantal maatregelen: “We hebben extra personeel ingezet en reserveren is voor het weekend niet mogelijk. En het is gewoon doorgaan, want vol is vol.”

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Versoepelingen

Aanstaande zaterdag, normaal gesproken de echte TT-nacht, gaan ook verschillende versoepelingen in. Zo mag de horeca langer open blijven en vervalt het alcoholverbod na 22:00 uur. Dit komt net op tijd voor de Assense horeca.

“Gezamenlijk hebben we overlegd dat we tot 01:00 uur ‘s nachts open blijven. In ieder geval met de terrassen aan de Markt”, vertelt Obbes. Bij de cafés binnen, waaronder 1809 Lodewijk Napoleon, kun je een uurtje langer blijven hangen. Zij sluiten hun deuren om 02:00 uur.

De gemeente Assen laat weten dat ze zich goed voorbereiden op het weekend. “We houden rekening met allerlei scenario’s en hopen dat alles goed en soepel gaat verlopen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.